MENIU

ABATOR din judeţul Buzău, ÎNCHIS. Animalele sacrificate, suspectate de boala limbii albastre

ABATOR din judeţul Buzău, ÎNCHIS. Animalele sacrificate, suspectate de boala limbii albastre

Un abator din judeţul Buzău a fost închis temporar, iar incineratorul acestuia a fost oprit, în urma unor controale ale poliţiştilor la două astfel de unităţi, unde ar fi fost sacrificate alte animale decât cele care apăreau în documente. Ofiţereii Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Buzău au deschis un dosar penal pentru evaziune fiscală pe numele administratorilor abatorului.

Poliţiştii au stabilit că în abatoarele verificate au fost sacrificate, în ultimele şase luni, 1.600 de animale. O parte dintre acestea erau ­achiziţionate de la samsari, care le cumpărau la preţuri modice, direct de la proprietari, fără să încheie niciun act în acest sens, după care le vindeau la preţ de speculă reprezentanţilor abatoarelor.

În urma verificărilor, anchetatorii au găsit şi peste 30 de vite ale căror date de identificare figurau, în realitate, în paşapoartele unor animale vii care, de altfel, au fost găsite de poliţişti în curtea proprietarilor.

Se pare că acţiunea de la Buzău a venit în urma declarării focarelor bolii limbii albastre în judeţ. Potrivit adevarul.ro, există suspiciunea că ar fi fost abatorizate inclusiv animale bolnave ori decedate.