MENIU

A venit toamna. Cum îți influențează sănătatea schimbarea BRUSCĂ a VREMII. Tot ce trebuie să știi

A venit toamna. Cum  îți influențează sănătatea schimbarea BRUSCĂ a VREMII. Tot ce trebuie să știi

Te dor genunchii în momentul în care se apropie o furtună sau simți o durere puternică de cap înainte să înceapă ploaia? Se pare că între fenomenele meteo și afecțiuni exista o legatură destul de puternică. 

Iată cum mai poate vremea să influențeze starea de spirit, dar și sănătatea unei persoane:

Presiunea arterială

Când presiunea atmosferică scade, îți scade și tensiunea. Tensiunea scăzută face că vasele de sânge să se dilată, ceea ce înseamnă că pot apărea amețelile, mai ales dacă te ridici brusc. Vara sunt mai întâlnite aceste simptome, când presiunea atmosferică este mai scăzută, spun specialiștii. Mai pot apărea stări de somnolență și palpitații.

Stări de depresie

Meteosensibilitatea se manifestă și prin stări de depresie, spune specialistul american Grady Dixon. Potrivit acestuia, stările de tristețe sunt resimțite în momentul în care se schimbă anotimpurile, când plouă mai multe zile la rând sau în perioadele cu ceață. De asemenea, în anotimpul rece sunt mai frecvent cazurile de suicid puse pe seama depresiei.

Dureri de cap

Un cer acoperit cu nori îți poate da dureri de cap apăsătoare, care nu trec cu niciun analgezic. De asemenea, durerile de cap pot apărea și înainte de a începe ploia, mai ales pe timpul verii. 
 
 

Citește mai mult despre acest subiect AICI.

Mai multe articole despre:
sănătate meteo vremea starea vremii