MENIU

A treia zi de proteste la Termocentrala Mintia. Mii de locuințe din Deva au rămas fără apă caldă

A treia zi de proteste la Termocentrala Mintia

Angajații Termocentralei Mintia au protestat și miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în curtea societății, nemulțumiți că nu şi-au primit unele drepturi băneşti aferente ultimelor șase luni. Aceștia refuză să își reia activitatea în lipsa unui răspuns din partea autorităților. Din acest motiv, mii de locuințe din municipiul Deva, racordate la sistemul centralizat, au rămas fără apă caldă.

Potrivit sindicaliștilor, angajații termocentralei nu au mai primit banii pentru decontarea navetei la locul de muncă, ajutoarele de încălzire şi tichetele de masă din martie. În total, suma restantă pentru fiecare angajat este cuprinsă între 3.500 şi 5.500 de lei.

”Suntem efectiv ignorați de toată lumea. Parcă am fi invizibili. (...) Astăzi a venit cărbunele, dar suntem deciși să nu reluăm activitatea până când vom primi răspunsuri la întrebările pe care le-am adresat guvernanților, cu privire la plata drepturilor bănești restante, precum și în ce privește viitorul termocentralei”, a declarat liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, citat de realitateadehunedoara.net

Sâmbătă noapte, Termocentrala Mintia a fost oprită din cauza lipsei cărbunelui, aprovizionarea fiind imposibilă mai multe zile pentru că pe calea ferată s-au făcut lucrări de modernizare în zona Simeria. Miercuri dimineața, cărbunele a ajuns la Mintia, dar, pentru că angajații refuză să își reia activitatea, cele aproape 4.000 de locuințe din municipiul Deva, racordate la sistemul centralizat, au rămas fără apă caldă.

La termocentrala Mintia lucrează aproximativ 700 de salariați. Termocentrala face parte din Complexul Energetic Hunedoara, societatea aflată în insolvenţă, alături de minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni, Vulcan şi termocentrala Paroşeni.

 

Mai multe articole despre:
termocentrala mintia protest