MENIU

A trăit 10 ani pe străzi, dar și-a schimbat viața. Acum, Fiscul l-a lovit cu amenzi de 44.000 de lei

<p>Arpad Kendi</p>

Un om care trăia pe stradă în Timișoara a reușit să își schimbe viața: s-a angajat și și-a găsit o locuință. Imediat însă a primit o veste proastă. Fiscul i-a pus poprire pe salariu pentru o serie de amenzi aberante primite în vremea în care locuia pe străzi, relatează radiotimișoara.ro

Arpad Kendi, un fost miner de la Lupeni rămas fără loc de muncă, a trăit timp de zece ani pe străzi în Timișoara. A fost salvat de un cetățean care l-a convins să să tundă și să își dea jos barba. Omul a reușit să se angajeze și să își găsească o locuință.

La doar un an după această reușită dramatică, Arpad Kendi a primit o lovitură teribilă din partea statului. Fiscul i-a pus poprire pe salariu pentro o sumă de 44.000 de lei, reprezentând 1.000 de amenzi neplătite.

“Acest om a primit de-a lungul a zece ani peste 1.000 de amenzi, amenzi date fără discernământ și îmi asum ceea ce spun pentru că el a fost un om pașnic, neviolent, nu a cerșit, rețineți. Evident, reintegrându-se, știam că sistemul fiscal îl va descoperi. A rămas șocat când au venit aceste rețineri din salariu în valoare de 44.400 de lei, adică aproape 10.000 de euro. Practic devii plătitor pe viață. Nu a furat, nu a cerșit, nu a bătut, dar primea amenzi pentru că nu avea buletin, avea o bere lângă el, pentru că arunca țigara pe jos. Cum poți amenda în halul acesta un om care nu are nicio șansă de a se apăra”, spune Ștefan Cojocnean, omul care a ajutat reintegrarea lui Arpad Kendi.

Un avocat îl va ajuta pe om să conteste amenzile.

”A fost ca la normă, ceea ce am constatat. Sunt unele care sunt în aceeași zi datate de la instituții diferite, de exemplu Poliția Locală, Jandarmerie și/sau Poliție. Dar sunt, la fiecare a doua, a treia zi, același agent constatator. Din surse neoficiale știu cum s-a procedat, vreau să merg mai departe și voi face o plângere penală pentru infracțiunile de abuz în serviciu și fals în înscrisuri. Pentru că se vede clar cum e același scris, dar semnătura la contraveninent numai a lui Arpi nu este”, a declarat avocatul Robert Szasz.

Mai multe articole despre:
amenzi ANAF Fisc