MENIU

A săpat o groapă în pământ și a scos un pește, apoi altul. Halucinant: cum arată pescuitul pe uscat

Un pește neobișnuit poate fi pescuit într-un mod neobișnuit: prin săparea unei gropi. Se întâmplă în realitatea, în Africa. 

Dacă ai vizita vreodată republica africană Ghana, atunci ai avea ocazia să vezi o scenă foarte ciudată.

Mulți dintre locuitorii acestei țări duc un mod de viață rural. Ei seamănă grâu și porumb, culeg fructe și legume și merg la vânătoare sau pescuit. Însă spre deosebire de alți pescari care merg la pescuit cu undița, oamenii din această țară în loc de undiță folosesc hârlețul și nu merg la râu lac pentru a pescui, ci în… grădină!

Întrebi cum așa ceva este posibil? Foarte simplu. Nu, acești oameni nu sunt nebuni. Pur și simplu în regiunea lor trăiește un pește deosebit, care nu se găsește în alt loc de pe planetă. Acest pește de numește Protopterus și spre deosebire de alți pești el are și plămâni, astfel încât poate trăi și pe uscat.

Atunci când râul sau lacul seacă, protopterus intră în pământ și cade în hibernare. Astfel, el poate trăi în pământ 4 ani fără apă și mâncare, până lacul sau râul nu se umple din nou cu apă. Însă asta cu condiția că oamenii nu îl găsesc și sapă până atunci. Poftă bună!

Mai multe articole despre:
peşte protopterus