MENIU

A născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Caz de cartea recordurilor la maternitatea din Bacău

Bebeluși în maternitate (Foto ilustrativ)

Un eveniment foarte rar a avut loc la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău: o femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Naşterea s-a desfăşurat sub atenta îngrijire a echipei medicale. Bebeluşul este o fetiţă sănătoasă, de 2,8 kilograme.

Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău.

 

Aurelia Ţagă, directorul medical al Spitalului Judeţean Bacău, a precizat că un astfel de caz este xtrem de rar, potrivit Radio România Actualități.

Medicii au justificat această situaţie prin opţiunea pacientei, care a dorit tot timpul să nască prin cezariană. Subliniez şi faptul că după a şasea cezariană era foarte riscant să lăsăm să decurgă o naştere normală, cu solicitarea unui uter pluricicatricial în efortul naşterii.

 

De fiecare dată a născut copiii vii, cu greutate de 3.000 g, deci normali, fără probleme. Ultima cezariană a fost realizată tot la noi, fără probleme, dar se pare că de această dată au fost şi câteva complicaţii, ceea ce va justifica faptul că poate n-o să mai albă alte sarcini.

Mai multe articole despre:
a nascut a 12-a oara cezariana bacau