MENIU

A murit proprietarul PRO TV într-un accident de elicopter, în Alaska - Miliardarul se afla alături de alte 5 persoane

Petr Kellner

Proprietarul PRO TV, miliardarul ceh Petr Kellner, a murit într-un accident de elicopter petrecut în Alaska. În accident au mai murit alte 4 persoane, iar o alta este în stare gravă.

Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul PRO TV, se numără printre cele cinci persoane care și-au pierdut viața sâmbătă în urma prăbușirii unui elicopter în Alaska, potrivit The New York Times. "Anunţăm cu profundă durere că, într-un accident de elicopter survenit sâmbătă în munţii din Alaska, fondatorul şi acţionarul majoritar al PPF, dl Petr Kellner, a murit într-un mod tragic", a comunicat grupul.

Cinci persoane au murit, iar alta a fost rănită după ce un elicopter s-a prăbuşit în zona unui gheţar din statul american Alaska, afirmă surse citate de postul ABC News.

Accidentul aerian a avut loc în zona Gheţarului Knik, situat la 80 de kilometri est de oraşul Anchorage. Nu este clar dacă elicopterul s-a prăbuşit pe gheţar sau în apropierea acestuia.

Echipele de intervenţie au localizat duminică după-amiază (în cursul nopţii de duminică spre luni, ora României) resturile elicopterului şi au găsit cinci persoane decedate şi un rănit.

Persoana rănită este în stare gravă şi a fost transportată urgent la spital.

Kellner a fost unul din cel mai importanţi exponenţi ai mediului de afaceri din Cehia postcomunistă. Averea sa este estimată de Forbes la 17,5 miliarde de dolari.

A înfiinţat PPF la începutul anilor 1990, ca societate de investiţii, pentru a lua parte împreună cu partenerii săi la acţiunea de privatizare a companiilor de stat din Republica Cehă, iar în prezent grupul este implicat în diverse segmente de piaţă, inclusiv asigurări, finanţe, telecomunicaţii, media şi biotehnologie, în Europa, Asia şi SUA.

Mai multe articole despre: