MENIU

A murit părintele Paulin Clapon, sfântul brăilean din închisorile comuniste

Luni, 14 septembrie, de Înălțarea Sfintei Cruci, Părintele Paulin a murit. Nicio televiziune nu a vorbit despre acest subiect, fiind prea ocupate cu decesul lui Corneliu Vadim Tudor. Doar două ziare au scris despre Părintele Paulin, scrie dcnews.ro.

Părintele Paulin, numit Gheorghe în Sfântul Botez, s-a născut la 16 Aprilie 1920, la Brăila. În 1941 a plecat pe front. Încercările Războiului Mondial l-au numărat mai apoi între aviatorii de elită ai României.

A fost arestat în anul 1944, pe când încerca să organizeze o rezistenţă armată împotriva invadatorilor comunişti din Armata Roşie. A făcut 20 de ani de închisoare, trecând prin cele mai cumplite închisori comuniste: Piteşti, Gherla, Aiud, Cavnic, Jilava şi din nou Aiud. A fost eliberat în 1964, apoi s-a căsătorit în oraşul sau, Brăila.

În anul 2005 a venit la Mănăstirea Petru Vodă, unde a fost călugărit de Părintele Justin.

În urma unui accident cerebral din anul 2011 nu a mai putut vorbi, dar a fost foarte viu şi prezent pentru toţi cei ce l-au căutat. Armata Română i-a recunoscut meritele de luptător pe frontul de răsărit, decorându-l de două ori, la 22 Octombrie 2014 şi 10 Iunie 2015.

Mai multe articole despre:
a murit Paulin Clapon sfantul brailean