MENIU

A murit cel mai RAPID om din lume! Chuck Yeager, primul pilot care a depășit viteza sunetului, a decedat la 97 de ani

A murit cel mai RAPID om din lume! Chuck Yeager, primul pilot care a depășit viteza sunetului, a decedat la 97 de ani

Anunțul a fost făcut de soția pilotului, Victoria, luni seara, relatează agenția AFP. Victoria Yeager nu a oferit detalii cu privire la cauzele decesului soţului ei. Conform AGERPRES, pilot în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Yeager a intrat în istorie după ce a reuşit să depăşească bariera sunetului în 1947, la bordul unui avion Bell X-1.

Născut la data de 13 februarie 1923 în micul oraş Myra din Virginia de Vest, Yeager a crescut alături de tatăl său, mecanic, care l-a învăţat meseria. El s-a înrolat în Forţele Aeriene în septembrie 1941, cu trei luni înainte ca Statele Unite să intre în război. A început ca mecanic de avioane, înainte de a învăţa să piloteze. Aflat la o bază din Anglia, Yeager a început misiunile de luptă pe un Mustang P-51 în februarie 1944 şi a doborât un Me 109 german.

Timp de 18 secunde, Yeager a fost supersonic. "M-am speriat, ştiind că mulţi dintre colegii mei au crezut că sunt condamnat să fiu făcut bucăţi de un zid de cărămidă invizibil din cer", a scris el ulterior într-o carte de memorii. "Dar am observat că cu cât înaintam mai repede, cu atât călătoria era mai lină. Dintr-o dată, acul Mach a început să fluctueze, apoi a ieşit din scală", a povestit pilotul, citat de DPA.

Mai multe articole despre:
pilot aviatie americana