MENIU

A mestecat gumă fără zahăr în fiecare zi. Obiceiul său a desfigurat-o: ce a păţit tânăra

O tânără femeie din Marea Britanie, mama a patru copii, are mari probleme de sănătate din pricina unui obicei al său. În fiecare zi, timp de aproximativ cinci ani de zile, a mestecat la locul său de muncă gumă de mestecat fără zahăr, iar acum este pe cale de a suferi mai multe intervenţii chirurgicale.

Obiceiul lui Claire Embleton, de 38 de ani, de a mesteca zilnic gumă, i-a produs mari probleme, pentru că acum femeia nu mai poate deschide gura mai mult de un centimetru şi, pentru a corecta această problemă, va avea nevoie de o operaţie care să îi înlocuiască articulaţia mandibulei cu plăcuţe de metal.

Femeia va rămâne şi cu sechele, dar ar putea fi şi desfigurată, pentru că medicul va face intervenţia prin lateralul feţei.

Din păcate, Claire şi-a închipuit mereu că este extrem de sănătos să mestece gumă şi se simţea chiar mândră de faptul că alege gumă fără zahăr. A început iniţial, după ce aproximativ trei ani mestecase gumă cinci ore pe zi, să simtă pocnituri în mandibulă, iar într-o bună zi, pur şi simplu, nu şi-a mai putut deschide gura, aceasta spunând că a simţit o durere intensă, scrie Daily Mail. 

În ciuda analgezicelor şi a unei intervenţii minore, ea nu şi-a revenit şi articulaţiile sale vor trebui să fie înlocuite.

Mai multe articole despre:
gumă de mestecat gumă mandibula