MENIU

A mers şi s-a rugat, apoi, în faţa tuturor, un bărbat a făcut sacrificiul suprem

Un bărbat de 30 de ani din India, Sanjay Nutt, s-a sinucis pe altarul de sacrificiu într-un templu din estul ţării. Potrivit Hindusian Times, acesta s-a adus drept jertfă zeiței Chinnamasta care, conform legendei, a fost decapitată cu un iatagan.

Incidentul s-a produs miercuri, în templul zeiței din Radzhrappe. Nutt a venit în lăcașul situat la 70 km de capitala Jharkhandului, orașul Ranchi, la miezul nopții. Pe altarul unde bărbatul și-a lăsat capul, cei care se închină zeiței îi aduc, de regulă, capre și oi pe care le sacrifică. Unul dintre reprezentanții templului a povestit că bărbatul și-a spus rugăciunea, după care a scos un cuțit și s-a sinucis.

Chinnamasta este o zeiţă respectată, în special, în estul Indiei și este considerată una dintre cele zece forme ale Marii Zeițe (grup de zeițe cunoscut sub numele de Mahavidya). Ea este înfățișată cu o sabie într-o mână și cu capul său tăiat în altă mână.

În funcție de interpretare, Chinnamasta este cosiderată și ca zeița morții și a distrugerii, dar și a vieții și creației. Uneori, ambele sensuri sunt comasate.

sursa

Mai multe articole despre:
India templu Chinnamasta