MENIU

A mers la culcare sănătoasă şi s-a trezit plină de vânătăi. Un adevărat coşmar. Cum a fost posibil?

Thea Wilson, o femeie in varsta de 37 de ani, din Marea Britanie, a trait un adevarat cosmar atunci cand, intr-o dimineata, s-a trezit cu trupul plin de vanatai uriase.

Habar nu avea ce i s-a intamplat si a intrat in panica. Dupa investigatii amanuntite, medicii au descoperit ca sufera de o forma rara de leucemie.

Seara, Thea s-a asezat in pat obosita si nu banuia ce avea sa pateasca peste noapte. A doua zi, cand s-a ridicat din pat si s-a privit in oglinda, a avut parte de un soc. Pielea ei era vinetie din cap pana-n picioare. Speriata, femeia a mers la un medic specialist care, initial, i-a spus ca sufera de o tulburare a trombocitelor. I-a prescris un tratament, insa vanataile nu dispareau sub niciun chip.

Intr-un final, in urma unei biopsii de maduva osoasa, medicii i-au pus un diagnostic crunt: Thea sufera de leucemie promielocitara acuta, o maladie extrem de rara.

Femeia a fost supusa unui tratament medical agresiv, cu sedinte de chimioterapie si transfuzii de sange. Din fericire, dupa 6 luni, boala a intrat in remisie. Chiar daca leucemia ar putea oricand recidiva, Thea si-a propus sa continue sa se bucure de viata. 

sursa

Mai multe articole despre:
leucemie vânătăi