MENIU

A luat foc Oltenia! Caricaturistul Popa Popa’s nu mai este cetăţean de onoare în Craiova şi Slatina

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s şi-a pus în cap întreaga Oltenie, după ce, într-o emsiune TV, a declarat că Timişoara s-a umplut de "toate ciurucurile Olteniei". Consiliului municipal Craiova va discuta joi retragerea titlului de cetățean de onoare, primarul Slatinei a solicitat acelaşi lucru, iar o solicitare similară este în curs şi la Drobeta Turnu Severin.  

În ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Craiova de joi, 25 iulie 2019, se va propune retragerea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova caricaturistului Ștefan Popa Popa’s, ca urmare a afirmațiilor acestuia făcute recent în mass-media. Potrivit unui comunicat al Primăriei Craiova, remis luni, afirmațiile lui Popa’s au adus atingere imaginii municipiului Craiova și cetățenilor săi

Edialul din Slatina a catalogat drept derapaj declaraţia lui Popa’s, adăugând că acest anu merită niciun fel de recunoştinţă din partea Slatinei şi slătinenilor.

„Constat cu foarte mare regret că anumite personalități ajung să derapeze mult în discursul public, gândesc în clișee și preferă să gafeze decât să își recunoască o greșeală. De aceea, am ales să le solicit colegilor din Consiliul Local să-i retragă calitatea și demnitatea de cetățean de onoare al orașului Slatina domnului Ștefan Popa Popa’s pentru lucrurile grave pe care le-a spuns la adresa oltenilor. Domnule Popa’s, nu meritați niciun fel de recunoștință din partea orașului nostru și în numele slătinenilor vă recomand să vă cereți scuze public! Mândru că sunt slătinean, mândru că sunt oltean!”, a scris Moţ, pe Facebook.

Şi în presa din Drobeta Turnu Severin a apărut un demers asemănător, "NU, pentru Ștefan Popa Popa’S in Dr.Tr. Severin !!! Oficialităţile municipiului Drobeta Turnu Severin au obligaţia morală să-i retragă numitului Popa Ştefan, ce-şi mai zice, ca nume de primadonă, şi Popa's, titlul de Cetăţean de Onoare. De asemenea, să renunţe la a-i mai da numele odios şi sălii de spectacole de la Teatru. Sunt personalităţi uriaşe născute aici care să merite această cinstire" .a scris jurnalistul Eugen Măicăneanu  

Invitat într-o smisiune la postul local de televiziune Tele Europa Nova Timişoara, Ştefan Popa Popa’s, care a primit recent titlul de ambasador cultural al Timişoarei, a afirmat că „publicul din Timişoara s-a schimbat, avem peste 60 la sută olteni în loc de timişoreni”, iar din Oltenia ar fi venit "ciurucurile".

„...Nu au venit cei mai ca lumea. Au venit ciurucurile din Oltenia. Aşa…mai avem olteni foarte valoroşi care au venit în Timişoara şi au făcut lucruri ca lumea”, a declarat Popa’s.

Mai multe articole despre:
olteni Popa's Ştefan Popa Popa's