MENIU

A început vaccinarea anti-Covid a copiilor de peste 12 ani. Unde se pot imuniza și ce ser vor primi

Copiii de peste 12 ani se pot vaccina anti-Covid

Vaccinarea copiilor și adolescenților cu vârste între 12 și 15 ani a început miercuri, 2 iunie, după ce Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat serul Pfizer pentru imunizarea acestei categorii de vârstă. 

În Parcul ”Lumea Copiilor”, din sectorul 4, a fost deschis un centru special pentru cei mici. Copiii și adolescenții se pot prezenta la vaccinare fără programare, obligatoriu însoțiți de un părinte sau de tutorele legal. Aceștia trebuie să completeze un formular în care să își dea acordul scris că sunt de acord cu imunizarea copiilor. 

Autoritățile au optimizat și platforma de vaccinare astfel încât copiii și adolescenții să poată fi programați. Acest lucru se poate face prin contul părinților sau al tutorilor legali. 

Vaccinul folosit este cel dezvoltat de Pfizer, care se administrează în două doze, la un interval de 21 de zile. 

Procesul de vaccinare se poate realiza în toate centrele existente, în cabinetele de medicină de familie unde este solicitat acest tip de vaccin și în cadrul unor evenimente, precum maraton de vaccinare sau centre de tip drive-thru.

Medicul Valeriu Gheorghiță a dat asigurări că în grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul celor nevaccinați. 

 

Mai multe articole despre:
vaccinare anticovid copii vaccin pfizer