MENIU

A început procedura de selecţie a candidaţilor pentru şefia DNA şi a Parchetului General

Selecţie a candidaţilor pentru şefia DNA şi a Parchetului General

Ministerul Justiţiei a anunţat, marţi, că a început procedura de selecţie pentru funcţiile de procuror general României şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), ocupate în prezent de Gabriela Scutea, respectiv Crin Bologa, numiți pentru un mandat de trei ani, cu posibilitatea de a candida din nou. Procedura de selecţie se va finaliza pe 27 februarie 2023.

Ministerul Justiţiei a anunțat începerea procedurii doar pentru conducerile Parchetului General și DNA, nu și pentru DIICOT, condusă acum interimar de către procurorul Oana Pâțu.

După organizarea selecției, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, va trimite propunerile la Consiliul Superior al Magistraturii, care trebuie să dea un aviz consultativ, decizia numirii urmând să fie luată de către președintele Klaus Iohannis.

Atât procurorul general Gabriela Scutea, cât și șeful DNA, Crin Bologa, au fost numiți în 2020 pentru un mandat de 3 ani, care expiră în luna februarie, ei putând candida din nou.

Într-un comunicat difuzat marți, Ministerul Justiţiei (MJ) anunță că organizează, în perioada 27.12.2022 – 27.02.2023, selecția procurorilor în vederea formulării către Președintele României a propunerilor de numire pentru ocuparea următoarelor funcții vacante de conducere din cadrul parchetelor:

  • procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), funcție vacantă începând cu data de 21.02.2023;
  • procuror-șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), funcție vacantă începând cu data de 21.02.2023.

Potrivit MJ, procurorii pot depune cereri de înscriere, care trebuie să cuprindă precizarea funcţiei de conducere pentru care se depune candidatura, până la data de 06.02.2023, ora 12.00, la Direcţia resurse umane din cadrul Ministerului Justiţiei din București, str. Apolodor, nr. 17, sector 5.

Mai multe articole despre:
dna iccj ministerul justitiei