MENIU

FOTO A fost sfințită chilia unuia dintre cei mai MARI DUHOVNICI ai României. Ar putea deveni SFÂNT

Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Momente emoționante la chilia marelui duhovnic Ilie Cleopa, la 23 de ani de la mutarea sa în veșnicie. Un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, au sfințit chilia părintelui.

Conform unei informări a Arhiepiscopiei, sfințirea chiliei din Munții Stînișoarei și a izvorului părintelui, a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii, în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Vadu Negrilesei, comuna Stulpicani.

Potrivit informării, „având în vedere anunțul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a începe lucrarea de canonizare a părintelui Cleopa, în 2021 s-a semnat un parteneriat între Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, păstorită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, și Direcția Silvică Suceava, condusă de Sorin Ciobanu, prin care a început amenajarea chiliei, a drumului de acces spre aceasta și a locului dimprejur”.

Părintele Cleopa a viețuit ca pustnic în diferite locuri din zona Moldovei din cauza prigonirii monahismului de către regimul comunist.

În anii de retragere pustnicească l-au ajutat oameni de bună credință, însă cel mai mult timp l-a petrecut în adâncul pădurii.