MENIU

A fost scos la vânzare IMPERIUL celei mai bogate familii din Sibiu

Investiţia în terenul de golf, preluată de un alt om de afaceri

Medicul Ilie Vonica, proprietarul grupului Polisano, a decedat în vara acestui an pe fondul arestării soţiei sale într-un dosar de evaziune fiscală. Acum, "imperiul" celei mai bogate familii din Sibiu este scos la vânzare, scrie Capital.ro.

Pentru a stabiliza situaţia financiară a conglomeratului farmaceutic Polisano, Daniela Vonica şi Loredana Vonica, soţia şi fiica omului de afaceri – care au preluat participaţiile deţinute de Ilie Vonica în cadrul celor 18 companii din grup, au fost nevoite să apeleze la un manager extern.

Avocatul Remus Borza, care în ultimii ani s-a specializat pe reorganizarea firmelor intrate în insolvenţă sau faliment, a preluat conducerea operaţională a grupului, cu mandat de un an.

Potrivit lui Borza, distribuitorul de medicamente Polisano, producătorul Polipharma, reţeaua de clinici şi spitale Polisano şi cele două reţele de farmacii: Reţeta şi Polisano Pharma vor rămâne în continuare integrate în grupul Polisano, familia Vonica nefiind interesată să le vândă în acest moment.

Pentru restul afacerilor, Borza recomandă vânzarea. Este vorba despre terenul de golf, firma de construcţii Impala, hotelul de cinci stele din Piaţa Gării din Sibiu (aflat la stadiu de finisaje), dealer-ul auto Toyota, service-ul auto Citröen şi un centru de înfrumuseţare.

Antreprenorul german de origine română Jürgen Andreas Faff (45 de ani), implicat în mai multe proiecte de parcuri fotovoltaice, a cumpărat o participaţie minoritară în firma Sibiu Golf Club, prin intermediul căreia medicul sibian Ilie Vonica intenţiona să construiască un teren de golf la Cisnădie. Investitorul vrea să preia întreaga firmă şi să continue proiectul. Mai mult...

Mai multe articole despre:
ilie vonica polisano