MENIU

A fost schimbată încadrarea juridică în cazul fetiţei găsite moartă în Arad: Se fac cercetări pentru violență în familie

Investigație poliție crimă Arad

Apar noii detalii în cazul fetiţei omorâte şi incendiate la Arad. Criminaliştii au reconstituit chipul copilei și au făcut publice fotografiile, ca să o poată identifica. Totodată, au fost extinse cercetările şi pentru fapte de violenţă în familie. Cercetările se fac in rem, pentru faptă, având în vedere că familia nu a fost încă identificată.

Un bărbat care îşi plimba câinele a făcut descoperirea macabră lângă cimitirul din cartierul arădean Bujac. El a fost cel care a alertat autoritățile.

"Câinele a plecat pe câmp și i-am dat drumul. Și a venit la mine cu o labă de picior. Am venit acasă și am stat cu gândul că părea real, și zic hai să mergem înapoi pentru că este ceva real acolo. Am mers înapoi și într-adevăr era un picior de copil", povestește bărbatul.

Anchetatorii ajunşi la faţa locului au găsit mai întâi un picior uman ars şi mai multe lucruri incendiate. La aproximativ o sută de metri, au găsit trupul unui copil fără membrele inferioare.

Rezultatele arată că e vorba de o fetiță între 5-6 ani, victima unei agresiuni. Moartea ar fi fost provocată de o lovitură la cap, susțin anchetatorii.

Cadavrul copilei ar fi fost tranșat și incendiat.

"Incendierea și tăierea sunt activități pe care aurtorul le face pentru a înreguna activitatea anchetatorilor și pentru a îngreuna identificarea victimei. Plecând de la identitatea victimei se ajunge la principalul suspect care se va dovedi și ca fiind autorul", a explicat Dan Antonescu, specialist criminolog.

Procurorii au prelevat probe biologice pentru a stabili identitatea victimei. Una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori este cea conform căreia copilul ar fi fost al unui migrant. Potrivit presei locale, mai mulţi localnici sunt audiaţi de către anchetatori. Inițial, cercetările au fost dispuse pentru omor şi profanare de cadavre. 
 

Citește și Cadavrul descoperit în Arad este al unei fetițe de 5-6 ani; moartea a fost provocată de o lovitură în cap

Mai multe articole despre:
arad crima arad cadavru copila arad