MENIU

Descoperire uluitoare despre "Diavolul de mare". Este primul peşte care se recunoaşte în oglindă

Pestii si oglinzile

Peştii Manta rays sunt prima specie de peşti care se recunosc în oglindă şi dă semne că sunt conştienţi de propriul aspect.

Peşti uriaşii cunoscuţi sub numele de diavoli de mare au fost filmaţi cum îşi inspectează propria reflecţie într-un mod care sugerează că sunt conştienţi că sunt tot ei.

Doar câteva mamifere, mai ales dintre primate, au trecut "testul oglinzii", recunoscut în lumea biologilor ca principalul indicator al conştientizării.

"Această nouă descoperire este incredibil de importantă", a spus prof. Marc Bekoff, de la University of Colorado. "Arată că trebuie să căutăm semne ale conştiinţei de sine şi acolo unde nu ne aşteptam".

Diavolul de mare este un pește cartilaginos care aparține genului Manta care are cel mai mare creier dintre peşti.

În ciuda dimensiunii lor, diavolii sunt de obicei fapturi gratioase, blande si tind sa fie toleranti cu scafandrii. Au capatat acest nume teribil din cauza marinarilor care le-au vazut “coarnele”, insa reputiatia lor este departe de legende si mituri.

Cel mai mare exemplar cunoscut a fost mai mare de 7,6 metri cu o greutate de aproximativ 1300 kg.  Diavolii de mare au cel mai mare raport intre marimea creierului si a corpului dintre rechini si speciile inrudite.

Mai multe articole despre:
peşti peşte