MENIU

A fost descoperită cea mai mare fraudă din istoria loteriei. Schema incredibilă prin care doi jucători au dat o țeapă de 2 milioane de dolari

A fost descoperită cea mai mare fraudă din istoria loteriei

Un bărbat Statele Unite fiul său au pus la cale cea mai mare fraudă la loterie din istorie. Cei doi au încasat peste 6 milioane de dolari, după ce și-au însușit ilegal peste 14.000 de bilete câștigătoare. 

Totul a ieșit la iveală după 9 ani, în urma unor verificări mai amănunțite făcute de conducerea instituției. Familia câștiga la loterie de sute de ori pe an, într-o serie norocoasă care era aproape imposibilă din punct de vedere statistic, spun specialiștii.

Pentru a câștiga atâtea premii, ar fi trebuit să cumpere peste 20 de mii de bilete pe zi. 

Ali Jaafar, de 63 de ani, și fiul acestuia, Yousef, de 29 de ani, din Boston, au fost condamnați în mai 2023, după ce au fost găsiți vinovați de conspirație pentru fraudarea IRS și spălare de bani.

Satul din Italia care oferă 5.000 de euro celor care vor să se mute acolo. În localitate sunt peste 50 de case nelocuite

Cazul a devenit cea mai mare fraudă la loterie din istoria statului Massachusetts, conform unui nou articol din Boston Globe, care arată cum au fost prinși cei doi după nouă ani. Prejudiciul este de peste de 6 milioane de dolari, a declarat Departamentul Justiției într-un comunicat de presă.

În perioada 2011 - 2020, cei doi au fost implicați într-o fraudă cunoscută drept „zece la sută”.

Anchetatorii au explicat cum a funcționat escrocheria. Deținătorilor de bilete câștigătoare nu le place în mod deosebit să plătească impozitul datorat pentru câștigurile mai mari. Și, de multe ori, nu doresc să facă publice aceste câștiguri. Așa că cineva se oferă să cumpere biletul pentru aproximativ 90% din valoarea lui în numerar, într-o tranzacție la negru.

Cumpărătorul merge apoi și încasează premiul, raportează câștigurile în declarațiile de impozit pe venit, dar adesea le compensează inventând pierderi la jocurile de noroc pentru evita plata taxelor.

Cum arată arma viitorului, produsă de România, la standarde NATO. Costă 1.000 de dolari și trage 600 de gloanțe pe minut VIDEO

Apelând la această schemă, ei „evită astfel impozitele federale pe venit și primesc rambursări de impozite”, conform Departamentului de Justiției.

Acest lucru înseamnă că obțin doar o parte din premiu, dar banii se adună - în special dacă e vorba despre peste 14.000 de bilete.

Cei doi au încasat peste 2 milioane de dolari în acest fel, folosind bilete cu o valoare combinată de 20 de milioane de dolari, câștigând în jur de 1,2 milioane de dolari în rambursări de taxe.

Cei doi au fost condamnați la 5 ani de închisoare și trebuie să returneze toți banii câștigați ilegal. Comisia de loterie de stat a suspendat peste 40 de licențe de loterie în întreaga țară. 

Cetățean indian, bătut și jefuit de mai mulți adolescenți. Cel mai mic avea doar 13 ani

Mai multe articole despre:
loterie castig loterie schema loto frauda