MENIU

A doua zi după moartea subită a tatălui, adolescenta s-a trezit cu pete roșii pe tot corpul

A doua zi după moartea subită a tatălui, adolescenta s-a trezit cu pete roșii pe tot corpul

Giorgia Lanuzza avea doar 13 ani când și-a pierdut tatăl într-un accident de mașină. A doua zi după aflarea veștii, copila s-a trezit din somn cu pielea acoperită de niște pete roșii.

Inițial, mama ei nu le-a dat importanță, însă, ulterior, când a văzut că acestea devin din ce în ce mai mari, a dus-o la doctor. Stresată și suferindă, tânăra dezvoltase umflături roșii și mâncărimi pe 97% din suprafața corpului.

La controlul medical, Giorgia a primit diagnosticul: psoriazis. Incurabil și fără a putea fi anticipat, psoriazisul este o condiție dermatologică care cauzează multiplicarea celulelor de până la zece ori mai multe decât în mod normal. Boala este mai frecventă în rândul adulților, dar poate apărea și în rândul copiilor și adolescenților, scrie unica.ro.

În cazul tinerei, medicii spun că psoriazisul a fost declanșat de stresul și impactul emoționant produs de moartea tatălui său.

„Astfel de cazuri sunt extrem de rare, însă ele sunt posibile. Iar aici probabil avem cel mai bun exemplu. Din nefericire, nu există un remediu, iar tânăra trebuie să își accepte soarta”, a spus medicul care se ocupă de cazul Georgiei.

Mai multe articole despre:
psoriazis pete roşii pe piele