MENIU

A doua zi de proteste la Termocentrala Mintia. Angajații cer plata unor drepturi bănești restante

foto: Facebook

Peste 200 de angajați ai termocentralei Mintia protestează marţi în curtea instituției, pentru a doua zi consecutiv, nemulţumiţi că nu şi-au primit unele drepturi băneşti aferente ultimelor șase luni. Producătorul de energie a fost oprit în weekend din cauza lipsei cărbunelui.

Potrivit sindicaliștilor, angajații termocentralei nu au mai primit banii pentru decontarea navetei la locul de muncă, ajutoarele de încălzire şi tichetele de masă din martie. În total, suma restantă pentru fiecare angajat este cuprinsă între 3.500 şi 5.500 de lei. Sindicaliștii reclamă și lipsa de interes a autorităților, spunând că până acum nimeni nu s-a interesat despre problemele cu care se confruntă angajații, transmite Agerpres.

Sâmbătă noapte, termocentrala Mintia a fost oprită din cauza lipsei cărbunelui, aprovizionarea fiind imposibilă pentru că pe calea ferată se fac lucrări de modernizare în zona Simeria.

La termocentrala Mintia lucrează aproximativ 700 de salariați. Termocentrala face parte din Complexul Energetic Hunedoara, societatea aflată în insolvenţă, alături de minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni, Vulcan şi termocentrala Paroşeni.

Mai multe articole despre:
termocentrala mintia protest