MENIU

A doua zi de haos la Bursă, după anunțul că "taxa pe lăcomie" ajunge în guvern

<p>Revenire pe bursa americană: a deschis marţi dimineaţă pe verde </p>

Bursa de Valori Bucureşti este din nou în haos, , joi, după ce în primele zeci de minute ale zilei a avut o ușoară revenire. La ora 13:00, imediat după anunțul că ordonața de guvern care instituie noi măsuri fiscale ce vizează, în special, domeniile bancar, energetic și telecom, se află pe ordinea suplimentară a ședinței de guvern, cotațiile bursiere au început din nou să scadă ABRUPT. La ora 14:00, toți indicii sunt pe roșu, la fel ca și cotațiile mai multor companii importante.  

Datele la ora 14:00

Față de situația de la ora 13:00, toți indicii rămas pe roșu, BET și-a mai revenit ușor (de la aprox. -4% la -3%), în timp ce indicele BET-NG, care urmăreşte cotaţiile celor mai importante companii energetice listate la BVB, și-a revenit (de la aprox. -5% la – 3%).

TOATE DETALIILE LE PUTEȚI CITI PE REALITATEA FINANCIARĂ.

Datele la ora 13:00

Față de situația de la ora 12:00, toți indicii au trecut în roșu, BET s-a depreciat până aproape de 4%, în timp ce indicele BET-NG, care urmăreşte cotaţiile celor mai importante companii energetice listate la BVB, se apropie de minus 5%.

Titlurile companiilor energetice, după un scurt moment de revenire, au trecut din nou pe roșu: Romgaz (-11%), Nuclearelectrica (-3,70), Electrica (-3,81%), OMV Petrom (-1,32%).

Titlurile Banca Transilvania și BRD, care ieri au avut cele mai mari pierderi, după o scurtp revenire pe verde, la începutul ședinței, au început din nou să scadă, cu -3,83% și, respectiv, - 4,67%.

Datele la ora 12:00

Indicele principal BET s-a depreciat 2,03%, în timp ce indicele BET-NG, care urmăreşte cotaţiile celor mai importante companii energetice listate la BVB, se apropie de minus 3%.

Titlurile companiilor energetice, după un scurt moment de revenire, au trecut din nou pe roșu: Romgaz (-7%), Nuclearelectrica (-1,59), OMV Petrom (-1,32%).

Titlurile Banca Transilvania și BRD, care ieri au avut cele mai mari pierderi, se mențin de două ore pe verde, cu +2,02% și, respectiv, +0,18%.

Datele la ora 11:00

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,76%, în timp ce indicele BET-NG, care urmăreşte cotaţiile celor mai importante companii energetice listate la BVB este aproape de 0-

În primele minute de la deschidere, majoritatea companiilor energetice au fost pe roşu, însă după aproximativ o oră trendul s-a inversat.

La ora 11:00, Romgaz este singura companie energetică ce se află puternic pe roşu, cu o depreciere de 4,55%.

Titlurile Banca Transilvania au revenit pe verde, cu un plus de 2,76%, iar titlurile BRD au urcat cu 2, 69%.

Dan Vasile Mihale: "Taxa pe lăcomie", diversiune pentru grațierea mascată

Mai multe articole despre:
guvern BVB