MENIU

A cumpărat o geantă de la magazin. În interior a găsit un bilet - de atunci nu mai are linişte!

O femeie din statul american Arizona susţine că a găsit, într-o geantă cumpărată de la magazin, un bilet cutremurător.

Christel Wallace a cumpărat de la un magazin Walmart o geantă pentru nora sa. Înainte de a i-o dărui, femeia a deschis geanta şi, în interiorul acesteia, a găsit un bilet care a şocat-o. Biletul, scris în limba chineză, pare să vină de la un deţinut din China, condamnat la muncă forţată.

Nota scrisă de bărbat este un strigăt de ajutor: în ea bărbatul se plânge că deţinuţii de la închisoare muncesc peste 14 ore pe zi, că sunt bătuţi când nu mai pot munci şi că din salariul de 2000 de yuani, aproximativ 230 de dolari americani, li se scad toate medicamentele de care au nevoie.

Christel susţine că nu mai are linişte de când a descifrat, cu ajutorul unui traducător, biletul, care se încheie astfel: "Să fii deţinut în China e mult mai rău decât să fii cal, vacă, oaie, porc sau câine în SUA".

Originea biletului nu a putut fi stabilită cu certitudine şi femeia spune că şi-ar dori nu să atace magazinele care cumpără obiecte realizate de deţinuţi, ci ca organizaţiile pentru protecţia drepturilor omului să se sesizeze. 

Mai multe articole despre:
China geantă muncă forţată