MENIU

A cincea seară de proteste: aproximativ 3.000 de persoane au ieșit în Piaţa Universităţii

Protestele au continut şi sâmbătă în Capitală. Mii de persoane şi-au anunţat pe reţelele de socializare intenţia de a se alătura mişcării de stradă, prin care societatea civilă cere reformarea completă a clasei politice, dar şi demiterea Patriarhului Daniel.

UPDATE: Circa 3.000 de bucureşteni s-au adunat în Piaţa Universităţii.

UPDATE: Sute de persoane protestează, sâmbătă seară, şi la Arad, Cluj-Napoca, Ploieşti, Timişoara şi Sibiu. La Galaţi, printre protestatari se află rudele unei tinere care a murit în incendiul de la Colectiv.

UPDATE: Numărul protestatarilor a crescut la aproximativ 1.500, relatează corespondentul Realitatea TV Călin Cociş. Manifestanţii au ocupat strada, circulaţia fiind blocată atât spre Piaţa Romană, cât şi spre Unirii.

Unii oameni spun că îl aşteaptă în piaţă pe preşedintele Klaus Iohannis, care a promis că va face un astfel de gest.

UPDATE: Aproximativ 500 de oameni s-au adunat la fântâni, lângă Facultatea de Arhitectură, în vreme ce alţi 400 se află în faţa Teatrului Naţional. Carosabilul nu este blocat, relatează Mediafax.

UPDATE: În apropierea fântânii de la Universitate, manifestanţii au legat un şnur tricolor, pe care oamenii care prind hârtii cu diverse mesaje: "Confiscarea averilor ilicite", "Nu parlamentari cu dosare penale", "Vrem acasă diaspora", "Demisia Parlamentului", "Alegeri anticipate", "Vrem spitale, nu ONG-uri Sorosiste, "Taxe pentru BOR, musulmani şi cultul mozaic", "Nu vaccinărilor impuse", "Guvern de tehnocraţi şi parlamentarii schimbaţi", "Nu mai votez niciun partid!", "Parlament nou, comun, Bucureşti - Chişinău. Unire!", "Reactualizarea punctului 8 de la Timişoara", "Fără moschee".

În jurul fântânii de la Universitate sunt puse lumânări, împreună cu mesaje precum: "Noi suntem revoluţia păcii", "Toţi cei răniţi la Colectiv să fie trimişi în străinătate, pentru cel mai bun tratament, pe banii Ministerului Sănătăţii, adică ai noştri", "Uă, uă Ponta", potrivit Mediafax.

UPDATE: Protestatarii au început să sosească în Piaţa Universităţii. Aproximativ 200 de persoane se află acum în centrul Capitalei, însă numărul lor este aşteptat să crească semnificativ, transmite corespondentul Realitatea TV, Călin Cociş.

Participanţii au afişat deja pancarte cu mesaje antisistem, lozinci împotriva clasei politice şi chiar împotriva bisericii. Mai mult, un bărbat a anunţat că a intrat în greva foamei şi nu va renunţa până când cineva nu îşi va asuma, în mod public, vina pentru tragedia petrecută în clubul Colectiv din Bucureşti.

_____________________________________________________________________________________

Bucureştenii sunt aşteptaţi să se strângă şi în această seară în Piaţa Universităţii. Vârful protestelor din Capitală a fost miercuri seara, când peste 35.000 de persoane au protestat în urma tragediei de la Colectiv.

În serile precedente, manifestanţii au scandat mesaje împotriva corupţiei, dar şi a clasei politice şi au purtat pancarte cu mesaje precum: "Corupţia ucide", "Jos clasa politică", "Fără imunitate", "Schimbare totală", "Demisia în bloc a Parlamentului", "Cu sau fără apă caldă, Bucureştiul este tot în stradă", "Forza DNA, rade-i pe toţi, fără excepţie".

Unii dintre participanţi au fluturat steaguri tricolore şi s-a cântat Imnul Naţional.

Proteste au avut loc  în şi marile oraşe din ţară, printre care Cluj, Arad, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Ploieşti, Galaţi şi Alba-Iulia.