MENIU

A ales din nou "echipa câștigătoare". Toma Petcu, omul din guvernul PSD care face jocurile în energie, susținător al lui Cîțu

Toma Petcu, fost ministru al Energiei

Susținător al lui Florin Cîțu, senatorul Toma Petcu a jucat întotdeauna în "echipele câștigătoare". Potrivit presei locale, de-a lungul carierei sale, politicianul originar din Giurgiu, a sărit dintr-o barcă în alta fără să conteze culoarea politică, ci doar beneficiile obținute. 

Fostul primar liberal din Giurgiu, Lucian Iliescu, i-a deschis lui Toma Petcu ușile spre viața politică. Apoi, Petcu l-a trădat, potrivit presei locale și s-a orientat către partidul ALDE, unde a primit funcția de președinte al filialei din Giurgiu.

Toma Petcu a jucat apoi și în echipa lui Liviu Dragnea, când a primit un fotoliu de ministru al Energiei, iar când la putere au venit liberalii, conduși de Ludovic Orban, a schimbat macazul și a primit șefia Comisiei de Transporturi din Parlament.

Toma Petcu este acum în rândul oamenilor chemaţi să decidă cine va fi viitorul lider al PNL.

Politicianul și-a plasat oamenii de încredere în diverse instituții ale statului, una dintre ele fiind Transelectrica. Potrivit site-ului Jurnalist.ro, conducerea veche de la Transelectrica a fost înlăturată și în loc a fost instalat Marius Viorel Stanciu, un om de casă al lui Toma Petcu. Marius Stanciu era cunoscut ca fiind și omul președintelui PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău.

Numele lui Toma Petcu este legat și de Hidroelectrica, unde oamenii din perioada guvernării PSD-ALDE au fost păstrați pe poziții de PNL. Cel mai bun exemplu sunt foștii soți Răzvan Pațaliu și Ioana Andreea Lambru. Prieteniile lui Toma Petcu cu oamenii din Hidroelectrica nu se opresc aici. El colaborează foarte bine și cu președintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, apropiat de PSD și ALDE. Toma Petcu ar fi prieten și cu Sinan Mustafa, directorul general adjunct de la Electrica Furnizare, un liberal care a candidat la Năvodari, dar care a ajuns la compania de stat fără susținerea filialei locale. 

 

 

Mai multe articole despre:
toma petcu florin citu PNL scandal