MENIU

A ajuns ÎN CÂRJE, DE LA O BĂTĂTURĂ. Medicul chirurg, acuzat de MALPRAXIS

Un pacient din Iaşi acuză medicul chirurg estetician, care l-a operat, de malpraxis

O bătătură la un picior s-a trasformat într-un coşmar pentru un bărbat din Iaşi! Omul a fost operat la călcâi, iar acum abia dacă mai poate merge cu piciorul stâng. Dacă pacientul dă vina pe medicul plastician, pe care îl acuză că l-a măcelărit, doctorul spune că toată vina o poartă bolnavul, care nu a respectat după operaţie nicio indicaţie medicală. Bărbatul vrea să dea acum statul român în judecată şi cere daune de sute de mii de euro.

De doi ani, ieşeanul nu mai poate ieşi din casă unde merge doar cu ajutorul cârjelor. De vină, spune el, este un medic de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, care l-a operat la călcâi după ce făcuse o bătătură de la încălţăminte. Imediat după operaţie, pacientul a fost externat. I s-a dat în schimb un tratament şi i s-a recomandat să revină la control după trei săptămâni.

Apoi bărbatul a fost internat din nou şi operat de un alt medic, de la acelaşi spital. "Din nou mi-a făcut o treabă în bătaie de joc. cu o bucăţică subţire de piele a coperit osul, mi-au făcut cadou şi microbi care se găsesc numai în spitale, şi după aia în martie externarea.Am venit acasă şi apoi vedeam că rana se deschide. M-am dus la el. Tot am fost plimbat cu vorba şi minţit de el", a spus pacientul.Chirurgul plastician susţine că singurul vinovat pentru cele întâmplate este chiar bolnavul, care nu a respectat recomandările.

Acum, bărbatul spune că se va adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului şi că va da în judecată statul român, de la care va cere daune materiale în valoare de 200 de mii de euro. Colegiul Medicilor nu a demarat nicio anchetă, pentru că nu a primit nicio sesizare.

Mai multe articole despre:
medic operat bătătură operaţie picior