MENIU

Așa se vede România în presa străină: "Declarație de război a Guvernului"

<p>Protestele &icirc;n presa străină</p>
<p>Protestele &icirc;n presa străină</p>
<p>Protestele &icirc;n presa străină</p>
<p>Protestele &icirc;n presa străină</p>

Diaspora protest. Violenţele de la protestul diasporei au fost o declaraţie deschisă de război a Guvernului împotriva propriului popor. Aşa comentează postul Deutsche Welle intervenţia în forţă a jandarmilor împotriva manifestanţilor. De altfel, presa internaţională a relatat, din nou, despre manifestații, cum zeci de mii de români au sfidat autorităţile şi au ieşit în stradă pentru a doua noapte la rând.

Diaspora protest. Un editorialist al postului Deutsche Welle compară violenţele de la protestul de vineri cu Mineriada şi scrie că "A fost o declarație deschisă de război împotriva propriului popor! Vinovat pentru aceasta este fără îndoială guvernul. Și Liviu Dragnea, șeful social-democraților aflați la guvernare."

Postul France24 a relatat că, pentru a doua seară la rând, mii de români s-au adunat cu steaguri ale Uniunii Europene pentru a manifesta împotriva Guvernului.

În Marea Britanie, postul BBC a scris că mulţi dintre protestatari au venit special din alte ţări pentru a contesta autorităţile, dar şi că manifestaţii similare au avut loc în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Sibiu.

Cotidianul The Guardian a amintit că mulţi dintre oameni au ieşit special în stradă după ce au văzut intervenţia în forţă a jandarmilor de la protestul de vineri.

Postul Russia Today vorbeşte despre faptul că mitingurile i-au avut în prim-plan pe românii care au plecat din ţară din cauza corupţiei.

Peste Ocean, ziarul Washington Post aminteşte că, potrivit criticilor, România a pierdut teren în lupta anticorupţie de când PSD a preluat puterea şi că mulţi oameni cer acum alegeri anticipate.

Mai multe articole despre:
presa străină protest diaspora