MENIU

Anumite infracţiuni făcute de cetăţeni români au creat o emoţie puternică în Italia, dar şi o serie de declaraţii şi poziţii politice, care în final au dus la un val de xenofobie îngrijorător, a spus Tăriceanu, înaintea plecării la Roma.


Cooperarea dintre România şi Italia trebuie să constituie baza pentru găsirea soluţiilor în ceea ce priveşte stăpanirea şi stoparea fenomenului infracţional, consideră acesta.


"Doresc să cer autorităţilor italine să asigure securitatea românilor care muncesc cinstit în Italia şi care reprezintă majoritatea covârsitoare a românii de acolo, care se bucură de apreciere şi încrederea celor care i-au angajat", a spus acesta. Nu vreau ca cei care au o şansă de câştig mai bun şi o viaţă mai bună să fie judecaţi după faptele celor puţini care trăiesc de pe urma activităţilor infracţionale, a mai spus acesta.

"E un moment delicat, mai ales în ceea ce priveste percepţia la nivel public", consideră Tăriceanu. "Valul de xenofobie din Italia trebuie să se calmeze şi să nu afecteze relaţiile dintre cele două ţări şi sperăm că vom găsi cele mai bune soluţii penru a depăşi problemele", a mai spus acesta.
Mai multe articole despre:
null