MENIU

99% dintre pacienții COVID de la Iași sunt nevaccinați. Medicii suspectează o nouă rădăcină

Elicopter SMURD la Iași

Situație critică la Iași. Mai bine de 200 de pacienți cu COVID-19 sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase, iar 99% dintre ei sunt nevaccinați. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că o nouă tulpină a virusului - mult mai agresivă - ar fi deja în circulație.

La Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva sunt peste 210 pacienți COVID-19 pozitivi, iar medicii spun că pentru fiecare pacient sunt alți 3 care așteaptă internarea. „În continuare, populația nu dorește să se vaccineze, nu respectă măsurile de prevenție.  În sarcina Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din

Iași, conform protocolului pe care l-am semnat, ceea ce am propus, și anume ca spitalul de la Lețcani să fie operaționalizat împreună cu ceilalți decidenți de pe planul local și național s-a concretizat”, a declarat managerul Spitalului, potrivit Realitatea Plus.

Din păcate, ca urmare a nevaccinării copiilor, incidența îmbolnăvirilor este mare și în rândul celor mici. Peste 30 de copii depistaţi pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2 se află internaţi la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi. Cel mai mic bolnav are 30 de zile, iar cel mai mare 17 ani.

Situația în județ este atât de gravă încât și Republica Moldova a trimis o echipă medicală.  Luni, incidența cumulată la 14 zile a fost de 8,54/mie în județul Iași.