MENIU

8 semnale pe care corpul ți le transmite cu o lună înainte de un atac de cord

A preveni este mai bine decât a trata. Această regulă simplă se aplică oricărei boli și este deosebit de valoroasă atunci când simptomele nu sunt recunoscute în mod corespunzător.

Îți vom descrie simptomele cruciale care ar putea apărea cu o lună (sau chiar mai devreme) înainte de un atac de cord. Nu este nevoie să devii un ipohondru total, să trăiești cu teama că ai putea fi grav bolnav, dar un pic de conștientizare a sănătății nu dăunează niciodată nimănui.

Acordă o atenție deosebită în caz de risc. Mai mulți indicatori adesea ignorați sunt enumerați la sfârșitul articolului.

1. Oboseala

Oboseala neobișnuită este unul dintre principalele simptome care indică un atac de cord iminent. Femeile sunt mai predispuse să raporteze acest tip de simptom decât bărbații.

Descriere: Atunci când activitatea fizică sau mentală nu este motivul oboselii și totuși oboseala crește în intensitate până la sfârșitul zilei. Acest simptom este destul de evident și nu va trece neobservat: spre ex: devine obositor să îndeplinești sarcini simple, cum ar fi să faci un pat sau să faci un duș.
 
2. Durerile abdominale

Durerile abdominale, greața, senzația de balonare sau stomacul deranjat sunt câteva dintre cele mai frecvente simptome. Este la fel de probabil să apară la femei și bărbați.

Descriere: Durerile abdominale înainte de un atac de cord au un caracter episodic, se ameliorează și revenin apoi pentru perioade scurte de timp. Tensiunea fizică ar putea agrava durerile de stomac.

Citește continuarea pe tabu.ro.