MENIU

8 lucruri pe care nu trebuie să le faci în prezența pisicii. Le va pune pe fugă sau le va face să atace

8 lucruri pe care nu trebuie să le faci în prezența pisicii

Cei care au o pisică acasă știu cât de jucăușe, sensibile și pline de personalitate sunt aceste animale de companie. Deși ele pot fi foarte tolerante și adaptabile, există lucruri pe care nu trebuie să le faci în prezența lor pentru a evita orice fel de probleme sau accidente.

În esență, pisicile sunt animale de companie ușor de întreținut și pline de personalitate. Pentru a te asigura că pisica ta este fericită și sănătoasă, ai grijă de ea și evită să faci aceste lucruri în prezența ei. Iată 8 lucruri pe care nu trebuie să le faci în prezența pisicii:

1. Țipete, strigăte, ceartă - Pisicile sunt animale sensibile și zgomotul puternic sau agitația mare le poate speria sau le poate stresa. Pune o muzică calmă sau vorbește liniștit cu pisica ta pentru a o ajuta să se simtă relaxată.

2. Grădinița de copii - O cameră plină de copii poate fi o sursă de stres pentru pisică, deoarece copiii sunt zgomotoși și uneori nepotriviti. Asigură-te că închizi ușa de la intrare dacă ai copii în vizită sau se află în afara casei.

3. Ferestre deschise nesecurizate - Pisicile pot să sară și să cadă din ferestrele deschise. Asigură-te că ai plase de protecție la ferestre, mai ales dacă locuiți într-un apartament la etajele superioare.

Cum afli dacă pisica are încredere în tine. 8 semne prin care felina îți arată prietenie

4. Medicamentele și substanțele chimice - Ține medicamentele și produsele chimice departe de pisică. Acestea pot fi fatale pentru pisică, iar o simplă neglijență poate avea consecințe grave. Un moment de neatenție este suficient pentru ca ele să fure pastilele sau să lingă substanțe chimice.

5. Jocul cu mâinile - Nu încuraja pisica să atace mâinile tale sau ale altor persoane. Acest obicei poate deveni rapid enervant și poate fi confuz, astfel încât pisica ta s-ar putea să nu înțeleagă diferența dintre a ataca mâinile și a se juca cu o jucărie.

6. Îmbăiatul frecvent – În general, pisicile sunt renumite pentru faptul că sunt foarte curate. Ele își lustruiesc blana în mod regulat, așa că îmbăierea lor nu este necesară decât în cazuri extreme. În caz contrar, le poți provoca ocazional dermatite sau alergii.

7. Lăsatul obiectelor de preț în preajmă – În timp ce pisicile iubesc să se joace și să exploreze, nu este recomandat să lași în preajma lor obiecte de preț. Ele pot atât să le strice, cât și să le piardă. Asigură-te că obiectele de valoare sunt depozitate într-un loc sigur când nu ești acasă sau în prezența pisicii tale.

8. Folosirea produselor de curățat agresive – Produsele de curățat agresive poate fi periculoase atât pentru noi, cât și pentru pisici, pentru că pot emană substanțe chimice toxice, dăunătoare pentru sănătatea pielii și respirația pisicii.

De ce pisicile nu pot fi dresate. Motivațiile felinelor, total diferite față de cele ale câinilor

Mai multe articole despre:
pisica pisici animale de companie