MENIU

8 greșeli prin care atragi insectele în casa ta. Cum să te ferești de vizitele „musafirilor nepoftiți”

Insectele pot fi atrase de diverse lucruri din casa ta

Primul lucru la care ne gândim atunci când începem să vedem mai multe insecte în locuința noastră este să găsim soluții pentru a scăpa de ele. Cu toate acestea, înainte de a ne îndrepta spre soluții, trebuie să ne concentrăm asupra problemelor care duc la apariția acestor insecte în locuință. 

Insectele sunt o parte naturală a mediului nostru înconjurător. În timp ce unele dintre acestea sunt inofensive și uneori frumoase, cum ar fi fluturii, altele pot fi neplăcute sau chiar periculoase, cum ar fi gândacii de bucătărie sau muștele care transmit boli.

Dacă ai devenit punctul de atracție pentru insecte, poate fi tentant să te bazezi pe produse chimice pentru a le ține departe. Cu toate acestea, de multe ori, atragi aceste insecte în casa ta prin obiceiurile tale de zi cu zi. Mai jos, vom discuta 8 greșeli comune pe care le faci și care atrag aceste creaturi în casa ta.

1. Depozitarea neigienică a alimentelor - O greșeală comună pe care o facem este de a stoca alimente în mod necorespunzător . Acest lucru poate conduce la atragerea țânțarilor și a altor insecte. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să acoperiți sau să etanșați alimentele și să le depozitați într-un loc uscat și curat.

Scapă de muște cu această capcană gata în mai puțin de un minut. Tot ce ai nevoie este o sticlă de plastic și niște momeală

2. Ușile și ferestrele neetanșe: Ușile și ferestrele neetanșe sunt o modalitate sigură de a atrage muștele și alte insecte în interior. Asigură-te că ferestrele și ușile din casa ta sunt etanșe pentru a evita pătrunderea musafirilor nepoftiți.

3. Excesul de umiditate: În condițiile de umiditate ridicată, cum ar fi în băile care nu sunt ventilate corespunzător, gândacii de bucătărie și alte insecte găsesc un mediu prielnic pentru înmulțire și dezvoltare. Urmează bunele practici și asigurați-te că ai o bună ventilare a încăperilor, mai ales în zonele cu o mare umiditate.

4. Hainele murdare neîndepărtate: Pânza și materialul textil sunt atrăgătoare pentru insecte, cum ar fi gândacii de bucătărie și molii. De aceea, hainele murdare trebuie depozitate corect și în zone corespunzătoare. 

5.  Instalarea iluminatului puternic lângă ușă - Lumina puternică atrage insectele, așa că dacă ați instalat luminile puternice lângă ușă, este cel mai probabil că v-ați condamnat la atragerea mai multor insecte. Pentru a evita acest lucru, instalarea iluminatului pe permeabila sau la o inaltime medie poate fi o solutie. 

Ce boli pot transmite gândacii de bucătărie. Fugi la doctor la primele simptome

6. Plantarea copacilor și tufișurilor prea aproape de casă - Plante precum arțarul și arbustii dulci sunt adesea atrăgători pentru țânțari și alte insecte. Dacă sunteți precaut, evitați să plantați astfel de plante prea aproape de casă sau de fereastră.

7. Mobila și obiectele vechi și neutilizabile: Mobila și obiectele vechi care nu sunt folosite sau depozitate corect pot găzdui insecte. Așa că principalul lucru este să menții curat locul și să depozitezi obiectele neutilizabile în zone corespunzătoare.

8. Depozitarea ambalajelor alimentare în interiorul casei: Cutiile pentru cartofi, banane și alte produse pot găzdui insecte dăunătoare dacă sunt depozitate în interiorul casei dumneavoastră. Depozitează-le în locuri corespunzătoare, în afara casei. 

Culorile care atrag țânțarii ca un magnet. Ce să îmbraci, ca să te ferești de insectele-vampir

Mai multe articole despre:
insecte muste tantari