MENIU

8 din 10 femei mimează orgasmul. N-o să-ți vină să crezi care sunt motivele

Aproape opt din zece femei au mimat un orgasm cel puțin o dată în viață, potrivit studiilor recente. Psihologii susțin că au descoperit circa 143 de motive uluitoare care le determină pe femei să se prefacă: de la a fi plictisite, până la antrenarea abilităților actoricești.

Mai mult de una din trei femei au spus că au mimat orgasmul pentru că și-au imaginat că partenerul lor se așteaptă ca ele să atingă punctul culminant, doar ele nu au reușit și nu au dorit ca partenerul să se simtă insultat, în timp ce bărbații tind să se prefacă mai degrabă din cauza nesiguranței.

Cercetătorii de la Universitatea din Kansas au efectuat trei studii diferite la care a participat un grup de 1.600 de bărbați și femei, în încercarea de a ajuta terapeuții să trateze problemele exuale din cuplu.

S-a demonstrat că 64% dintre bărbați și femei s-au prefăcut că au atins punctul culminant. Mai mult de jumătate dintre femei au declarat că o fac în mod regulat.

Printre cele 143 de motive pe care le-au menționat au fost: oboseala, starea de ebrietate, nesiguranțe,e lipsa chefului, graba și... pentru că mama unuia dintre parteneri urma să se întoarcă acasă curând.

Profesorul Omri Gillath, co-autor al studiului, a declarat:

„Mimarea orgasmului este asociată cu disfunctii sexuale si probleme de cuplu. Constatările noastre pot ajuta clinicienii să aplice mai bine terapia de cuplu.”

Mai multe articole despre:
psihologi sex orgasm parteneri probleme în cuplu