MENIU

8 alimente pe care e mai bine să le păstrezi în congelator

<p>Alimentele rezistă &icirc;n congelator mai mult timp dec&acirc;t ne imaginăm. Ce nu se strică</p>

Congelatorul poate deveni prietenul cel mai bun în bucătărie. Poţi păstra în el nu numai carne, fructe, legume sau verdeţuri, dar şi alte alimente pe care să le scoţi doar când ai nevoie. Efectul surprinzător este ca nu vei mai arunca la fel de multe alimente la gunoi şi vei reusi să faci şi ceva economii.  

Nuci, fistic, alune, migdale (intregi sau macinate). Pentru ca au un continut ridicat de uleiuri, acestea pot rancezi foarte repede. Decat sa le lasi sa se strice in dulap mai bine le ambalezi in folie de plastic si le tii in congelator, mai ales daca nu ai in plan sa le folosesti prea curand.

Ghimbir. Este incredibil de usor sa lucrezi cu acest ingredient, daca este congelat. Il poti razui, toca sau felia mai repede pentru supe sau preparate la wok asiatice.

Cafea.Cafeaua gata preparata poate fi salvata pentru alte zile in care ai chef de o bautura rece cu putina cofeina. Toarna cafeaua ramasa in tavile pentru cuburi de gheata si foloseste-o pentru frappe-uri sau milkshake-uri.

Paste fierte. Fierbe pastele (de orice fel) pana cand sunt aproape al dente. Asta va face ca pastele sa nu fie moi si gelatinoase atunci cand le decongelezi si le reincalzesti. Pune-le la congelator in portii care sa iti ajunga pentru o masa. Te va ajuta atunci cand ajungi tarziu acasa si ai nevoie de o cina rapida. Le pui la microunde si le adaugi un sos fierbinte.

Citeşte mai mult pe foodstory.ro.