MENIU

7 alimente pe care să le eviți ca să fii sănătos - Cât de simplu este să le înlocuiești. Nimeni nu-ți spune

7 alimente pe care să le eviți ca să fii sănătos - Cât de simplu este să le înlocuiești. Nimeni nu-ți spune

Știai cât de puține alimente trebuie să eviți pentru a rămâne sănătos? Atunci când hotărăști să îți schimbi stilul de viață, prima schimbare pe care ar trebui să o faci este de fapt... frigiderul.

Nu poți mânca sănătos, dacă ai burdușit frigiderul cu junk-food. După cum nici să n-ai nimic în frigider nu este o idee bună, pentru că atunci ești tentat să comanzi o pizza sau să mănânci în oraș. Așadar, "detoxifierea" frigiderului și a bucătăriei, iată primii pași în începerea unui stil de viață sănătos.

Iată ce alimente ar trebui să arunci din bucătărie și cu ce să le înlocuiești, că să fii sănătos

Cerealele

Dacă obișnuiești să mănânci cerealele pline de zahăr și conservanți (dar fără niciun element nutrițional) ar fi bine să renunți. Un bol de cereale este de fapt un bol cu zahăr și nimic altceva.

Alimentele procesate

Aceste alimente conțin o lista întreagă de chimicale care, odată ce te-ai obișnuit cu gustul lor, îți vor crea o dorința și mai mare să le mănânci. Cu cât mănânci mai mult, cu atât vei vrea mai mult.

Margarina

Margarina este un pachet de chimicale gălbui, de pe a cărui eticheta îți zâmbesc oameni "sănătoși". Untul este un produs mult mai pur. Conține grăsimi, însă aceste grăsimi nu sunt atât de dăunătoare precum cele din margarină.

Mâncarea la conservă

Studiile de specialitate au relevat faptul că substanțele chimice și toxinele din conservă pot ajunge și preparat. În plus, alimentele conservate sunt preparate astfel încât să aibă un termen de valabilitate mare, așa că își pierd cele mai multe dintre proprietățile nutriționale. Unele conserve conțin zahăr, sare rafinată, conservanți, așa că este indicat să citești cu atenție eticheta produsului înainte să-l cumperi. Alege-le pe cele care conțin doar apă.

Biscuiții, prăjiturelele, dulciurile

Nu tot ce se vinde la raft este bun de cumpărat și sigur pentru sănătatea ta.

Citește continuarea pe sfatulparintilor.ro.