MENIU

6 lucruri pe care nu e bine să le faci pe stomacul gol

5 lucruri interzise pe stomacul gol

Pentru a menține o stare bună de sănătate este bine să cunoști ce lucruri și alimente să eviți pe stomacul gol, întrucât acestea pot avea un impact semnificativ asupra stomacului și sănătății per ansamblu. 

Evită ca pe stomacul gol:

Să iei medicamente cu acțiune antiinflamatoare

Aspirina, paracetamolul, ibuprofenul, dexalgina, ketanovul și alte medicamente de același fel nu ar trebui luate dacă nu ai mâncat nimic înainte, deoarece pot afecta în mod direct mucoasa stomacului și cauza sângerări.

Să bei cafea

Cafeaua stimulează producția de acid gastric care poate duce la arsuri și alte probleme ale tractului digestiv. Sărirea peste micul dejun și cafeaua luată pe stomacul gol are ca rezultat deficienta de serotonină și o stare emoțională proastă pentru tot restul zilei, menționează sfatulpărinților.ro.

Să consumi alcool

Dacă stomacul este gol, absorbția de alcool se dublează obținandu-se același rezultat ca și cum ți-ai fi injectat în venă băutura. Mai mult, descompunerea alcoolului este încetinită, ceea ce provoacă o mahmureală puternică. Totodata, este important de știut că efectele rapide ale alcoolului cauzează probleme toxice mai pronunțate și la ficat, inimă și rinichi. Trebuie să consumi măcar un aperitiv înainte să bei o mică cantitate de alcool.

Guma de mestecat

Acidul gastric produs în timp ce mesteci guma distruge pereții unui stomac gol, lucru ce duce, în cele din urmă, la gastrită. Guma de mestecat ce conține îndulcitori naturali este mai puțin periculoasă decât cea care are în componența zahăr sau aspartam. Chiar și atunci cand ai stomacul plin nu mesteca mai mult de 10 minute guma

Să consumi pepene verde

Acidul ce se află în pepene îți poate irita stomacul gol, mai ales dacă ești o persoană care te confrunți cu gastrita. În acest caz este bine să consumi pepenele verde în cantități mai mici deodată.

Să mergi la culcare

Poate ești surprins să afli, însă specialiștii sugerează să eviți acest lucru, chiar dacă te afli la o cură de slăbire și vrei să reduci din numărul de calorii. Este bine să nu te păcălești în acest caz și să nu mergi la culcare flămând, când simți că îți este foame. De ce? Foamea și nivelul scăzut de glucoză te împiedică să adormi și crește nivelul homonilor de foame, iar acest lucru te va face să mănânci mai mult a doua zi și să depozitezi caloriile consumate sub formă de grăsimi. Chiar dacă te afli la o cură de slăbire, nu este bine să sari peste cină. Acest lucru însă nu înseamnă că trebuie să mănânci peste măsură înainte de a merge la culcare. Cea mai buna solutie este să iei cina cu 2-3 ore înainte de somn.

sursa

Mai multe articole despre:
stomac gol ce să nu faci cu stomacul gol