MENIU

500 de solicitări de transfer pentru pacienții cu COVID, înregistrate într-o singură săptămână. ANUNȚUL lui Raed Arafat

Șeful DSU Raed Arafat/ Foto: Inquam Photos / George Calin

Semnal de alarmă dat de autorități în plină explozie a cazurilor de infectare cu COVID-19. Potrivit secretarul de stat Raed Arafat, 500 de solicitări de transfer pentru pacienții cu COVID s-au înregistrat în această săptămână. În plus de asta, astăzi, urmau să  pleace la Târgu Mureș 4 pacienți intubați în unitățile de primiri urgențe din București.

Șeful Departamentului Național pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, astăzi, în conferința de presă a Comitetului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI), că în perioada 9 -23 septembrie personalul medical detașat totalizează 272 de persoane.

În unitățile de primiri urgențe au fost văzuți, în săptămâna 10-17 septembrie, 4.979 de pacienți, 1.822 dintre ei confirmați cu COVID, iar în săptămâna 18-23 septembrie – 5.202 pacienți, 2.405 dintre ei confirmați cu COVID.

Reamintim că, în plină criză sanitară, când numărul pacienților cu Covid-19 în secțiile de Terapie intensivă crește de la o zi la alta, România numără doar puțin peste 1.800 de medici ATI. În Călărași, spre exemplu, există doar 3 doctori specializați în anestezie și terapie intensivă, iar în județul Ilfov doar șase. Alarmant este că peste 6.000 de medici ATI au ales să profeseze în străinătate în ultimii cinci ani. 

Citește și DEFICITUL medicilor de la Terapie intensivă, confirmat. Dorel Săndesc: „Avem fenomenul de deşertificare ...". Care sunt județele cele mai AFECTATE