MENIU

50 de unităţi de alimentaţie publică închise pe litoral. Amenzi uriaşe

50 de unităţi de alimentaţie publică închise pe litoral. Amenzi uriaşe

Mizerie şi alimente stricate găsite de inspectorii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pe litoral!

Echipele de control constituite de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în cadrul Comandamentului Litoral 2018 au efectuat 115 acţiuni de verificare, în urma cărora au dispus suspendarea temporară a activităţii pentru 50 de unităţi de alimentaţie publică din staţiuni, a declarat şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), Horia Constantinescu.

Potrivit sursei citate, în urma controalelor efectuate în perioada 27 iunie - 4 iulie, 17 dintre cele 50 de unităţi închise au primit autorizaţia pentru reluarea activităţii, după ce au făcut dovada conformării la normele şi legislaţia sanitară de funcţionare şi administratorii altor 13 restaurante şi terase au depus cerere de verificare pentru reluarea activităţii.

"Administratorii a 20 de unităţi de alimentaţie publică nu au au depus cereri sau nu au remediat deficienţele constatate de comisarii ANPC, astfel că au rămas în continuare închise, până la remedierea deficienţelor. În total au fost aplicate sancţiuni în valoare de 602.000 lei" - a precizat Horia Constantinescu. 

Mai multe articole despre:
amenzi Constanţa horia constantinescu