MENIU

50 de ani de la Festivalul Woodstock: Un SHOW URIAŞ, organizat în 2019

50 de ani de la Festivalul Woodstock: Un SHOW URIAŞ, organizat în 2019

Un show uriaş va fi organizat în 2019 pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la celebrul Festival Woodstock, a anunţat organizatorul evenimentului original, citat de music-news.com.

Festivalul Woodstock, organizat în 1969, a devenit ulterior un veritabil fenomen cultural. Concertul de atunci, la care au fost prezenţi 400.000 de spectatori, reuniţi pe terenul unei ferme din statul american New York, a decurs fără incidente majore şi a oferit americanilor speranţă şi încredere într-o generaţie emergentă care era considerată până atunci ca fiind lipsită de perspective.

Din păcate, indiferent de eforturile uriaşe care au fost depuse, a fost aproape imposibil să se recreeze sentimentul de atunci, care a animat publicul american prezent la eveniment. Promotorii au încercat acest lucru de două ori: în 1994, la Saugerties, în statul New York, şi în 1999, la Rome, în acelaşi stat american. În timp ce festivalul din 1994 a fost relativ lipsit de incidente, al doilea a fost umbrit de jafuri, agresiuni sexuale şi, în ultima seară a evenimentului, de câteva incendii de proporţii.

Cu toate acestea, Michael Lang, promotorul Festivalului Woodstock din 1969, a spus că intenţionează să organizeze un show uriaş în 2019, pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la festivalul original. "Înainte, eram sigur că vom muri până la a 50-a aniversare. Acum, am început să ne gândim serios la acest show aniversar", a declarat Michael Lang pentru revista Rolling Stone.

Michael Lang spune că nu a făcut deocamdată un plan concret al festivalului, întrucât nimeni nu poate să prezică felul în care va arăta peisajul muzical peste cinci ani, însă a început deja să caute locul cel mai potrivit pentru găzduirea evenimentului din 2019.

Prima ediţie a festivalului de la Woodstock a avut loc în New York, în 1969, şi a reprezentat un punct de referinţă în carierele multor muzicieni, precum Jimi Hendrix, The Who, Santana, Crosby, Still & Nash şi Joe Cocker.

Mai multe articole despre:
festival muzică concert Woodstock