MENIU

5 tips & tricks pentru a efectua lucrări eficient (P)

5 tips & tricks pentru a efectua lucrări eficient (P)

Ai devenit meseriaș recent și ai nevoie de ajutor în acest domeniu? Probabil ai observat deja că mulți clienți sunt pretențioși și vor oameni cu experiență. Totuși, există metode prin care poți să lucrezi eficient de la bun început, astfel încât să întreci așteptările primilor tăi clienți.

1. Alege cutiile de scule potrivite

În cutia ta de scule trebuie să ai doar strictul necesar pentru reparațiile mici. Bormașina va fi piesa de baza, deoarece nu se știe niciodată când vei avea nevoie de ea. Alege una care să aibă în jur de 500-800 de W și nu uita să-i pui mai multe tipuri de burghiuri, pentru că va fi folosită pe materiale diferite. Adaugă și o șurubelniță electrică, atât cu capete în cruce, cât și drepte.

Alte scule de care ai nevoie sunt patentul, ciocanul, cleștele, creionul și un cutter. Cu cât ai mai multe la îndemână, cu atât mai bine. În mașină poți avea însă mai multe cutii de scule metalice, pentru că e posibil să nu-ți încapă toate într-o singură cutie. Depozitează totul în așa fel încât să fie ușor de găsit și utilizat.

2. Folosește unelte de calitate superioară

Rezultatele muncii tale depind și de uneltele cu care lucrezi. Totuși, nu doar brandul contează atunci când le alegi. Pentru a verifica dacă ai găsit un produs cu adevărat bun, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

  • Prețul se justifică?
  • Care este sursa de alimentare (dacă este vorba de o sculă electrică)? Se alimentează cu acumulatori sau la priză?
  • Care sunt condițiile de garanție și cât timp este valabilă?
  • Cât de ușor se poate mânui acea unealtă? De exemplu, un ciocan rotopercutor dotat cu un mâner reglabil la 90° îți va permite o poziție de lucru confortabilă. Iar un pistol de vopsit pe bază de aer, dotat cu jet reglabil, te va ajuta să aplici straturile uniform și să atingi și colțurile care par inaccesibile. Folosind astfel de unelte, nivelul tău de randament va fi și el ridicat.

3. Investește în pregătirea ta profesională 

Orice curs pe care îl urmezi și orice autorizație te poate ajuta să câștigi mai multe lucrări! În plus, vei învăța cum să-ți faci treaba mai bine. Meseriașii calificați prezintă mai multă încredere, iar oamenii se lasă pe mâna lor. Să evoluezi din punct de vedere profesional costă, însă avantajele se vor vedea pe termen lung.

4. Fii realist cu termenul limită 

Mulți meseriași fac greșeala să ofere un termen limită în care nu se pot încadra. Pe lângă asta, se ocupă și de mai multe lucrări în același timp. O asemenea strategie nu aduce însă rezultate. Din cauza stresului și volumului mare de muncă, calitatea lucrărilor tale va fi una scăzută. Iar clienții nu vor fi fericiți dacă nu oferi ce ai promis sau prelungești termenul stabilit inițial. De aceea, ar fi bine să devii realist. Stabilește de la bun început o dată la care știi că poți termina ce ai de făcut, fără să pui presiune pe tine. 

5. Învață de la cineva cu experiență

Dacă nu vrei să fii angajat în altă firmă, încearcă măcar să iei cu tine un om cu mai multă experiență. Cand ești la început, el îți va arăta cum să lucrezi mai eficient. Financiar, s-ar putea să ieși în dezavantaj. Însă odată ce acumulezi cunoștințe, poți munci pe cont propriu și vei avea posibilitatea să ceri mai mulți bani.

Domeniul construcțiilor este încă profitabil, însă trebuie să fii bun în ceea ce faci. Dacă lucrezi pe cont propriu, investește în unelte de calitate și asigură-te că acestea sunt suficiente pentru a-ți desfășura activitatea. De asemenea, împarte lucrările cu cineva care are mai multă experiență, fă cursuri de specializare și stabilește un termen pe care știi că-l poți respecta. Urmând aceste sfaturi, în mod sigur vei deveni un meseriaș mai bun!

Mai multe articole despre:
cutii scule metalice cutii scule