MENIU

5 moduri neaşteptate de a lucra mai inteligent, dar NU mai mult

Cum să munceşti mai eficient

Să faci bine ceea ce faci, să fii productiv, dar să nu stai cu nemiluita la birou, este situaţia ideală pentru orice angajat care vrea să fie bun profesionist, dar să aibă şi propria lui viaţă.

Sunt câteva modalităţi relativ simple de amunci mai inteligent, fără să pierzi mai mult timp la serviciu, potrivit specialiştilor HR citaţi de Cariereonline.ro.

1. Limitează-ţi lista lucrurilor de făcut

Listele ne ajută, însă e bine să notăm doar cele mai importante trei lucruri. Iar lucrurile astea trei e bine să le facem imediat cum ajungem la birou. Ba chiar să începem de acasă. Cu cât le amânăm mai mult, cu atât vor fi şanse să fim ocupaţi mai târziu, să nu mai avem timp sau să uităm de ele. Dacă vreţi neapărat o listă mai mare, notaţi sarcinile secundare mai jos. În orice caz, asiguraţi-vă ca le rezolvaţi mai întâi pe cele importante.

2. Măsoară rezultatele, nu timpul de lucru

Mulţi ne plângem că în ziua X am stat la birou până la miezul nopţii, dar uităm că acest aspect nu are neapărat legătură cu numărul de lucruri pe care le-am rezolvat. Trebuie pur şi simplu să notăm ce am făcut, nu cât stăm la o sarcină, iar acesta e un aspect care ţine mult şi de atitudine. Dacă aveţi proiecte mari, poate e mai eficient să le împărţiţi pe sarcini.

3. Foloseşte-te de rutină

Dacă nu ştiţi ce să faceţi mai întâi, s-ar putea să amânaţi lucrurile o vreme şi să pierdeţi nişte timp. De pildă, până e gata cafeau, puteţi să verificaţi siteurile preferate, dar când o aveţi deja pe birou, e timpul să va apucaţi de lucru. Sau, de exemplu, va apucaţi de lucru întotdeauna de la fix, nici mai devreme, dar nici mai târziu. Astfel veţi reuşi să nu mai amânaţi până când nu mai aveţi de ales.

4. Află ce îţi consumă timpul

Una dintre problemele pe care le avem cu toţii la birou este distragerea. Dacă ne construim o rutină de lucru, ar fi bine să începem să măsurăm exact şi ce ne consumă timpul. Poate pirdem prea multă vreme pe reţelele sociale, poate deschidem prea des siteurile de ştiri. Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
null