MENIU

5 miliarde de euro, investiţii în locuinţele din România

Constructorii de locuinţe au dezvoltat afaceri uriaşe în România. În oraşele din ţară sunt începute sau în curs de lansare proiecte rezidenţiale în valoare totală de aproximativ cinci miliarde de euro.

Un calcul realizat de revista Money Express arată că aproape jumătate din investiţii sunt în Bucureşti. Numai în capitală constructorii de locuinţe au proiecte de ansambluri rezidenţiale în valoare de aproape 2 miliarde de euro.

Conform revistei Money Express, ansamblurile rezidenţiale aflate în fază de proiect sau care au început deja să fie construite în marile oraşe, fără Bucureşti, se ridică la aproape 3 miliarde de euro.

Firmele de construcţii au investit cei mai mulţi bani în oraşul Cluj-Napoca. Ansamblurile rezidenţiale aflate în construcţie în această zonă se ridică la suma de aproape 700 de milioane de euro. Un alt oraş în care s-au investit sume fabuloase în ansamblurile rezidenţiale este Aradul.

Constructorii de locuinţe dezvoltă proiecte în această perioadă în valoare de peste 560 de milioane de euro. Oraşul care are cele mai puţine proiecte pentru ansambluri rezidenţiale este Suceava, unde se investesc în prezent numai 6 milioane de euro.

Analiştii economici spun că antreprenorii în construcţii ţin cont atunci când investesc bani în proiecte rezidenţiale de potenţialul turistic sau de centrele universitare din zonă.
Mai multe articole despre:
construcţii Money Express