MENIU

5 metode simple de a avea o viață mai lungă

Învățați să gândiți pozitiv și vă veți prelungi viața! Nu-i așa că ați mai auzit asta undeva? Studiile medicale arată că persoanele care gândesc pozitiv au mai puține riscuri de deces înainte de vreme decât cele cu o vedere mai sumbră asupra vieții. 

În ultimul deceniu, cercetătorii au identificat practici care vă pot ajuta să dezvoltați o atitudine pozitivă față de viitor. Iată câteva sugestii explicate de Raportul Harvad asupra Psihologiei pozitive, publicat zilele trecute: Savurați plăcerea! Concentrați-vă atenția asupra unui lucru plăcut, pe măsură ce se întâmplă, bucurându-vă în mod conștient de experiența în desfășurare. Majoritatea oamenilor sunt pregătiți să experimenteze plăcerea în momente speciale, cum ar fi o vacanță.

Plăcerile de zi cu zi, ca o masă cu un prieten, pot dispărea dacă nu le conștientizați. Fiți recunoscători! Păstrați un jurnal al lucrurilor pentru care sunteți recunoscător. Vă va ajuta să traversați viața mai ușor, căci pe măsură ce scrieți, veți retrăi senzațiile.

Cultivați atenția! Antrenarea minții pentru concentrarea atenției asupra momentului, într-un mod sistematic, acceptând orice se întâmplă, implică o deschidere maximă pentru experiențe plăcute.

Atenția vă ajută să deveniți pe deplin angajați în activități și creează o capacitate mai mare de a face față evenimentelor adverse. Oamenii care fac asta sunt mai puțin susceptibili de a fi chinuiți de griji sau regrete și construiesc legături profunde cu ceilalți. Nu uitați scopul, care este viața! Durerea pierderii unui prieten sau a locului de muncă este normală, dar este important să vă concentrați asupra a ceea ce puteți controla. Dormiți regulat, faceți mișcare, mâncați sănătos și păstrați legătura cu prietenii și familia. Veți vedea o schimbare importantă a vieții, indiferent cât de dureroasă, ca o nouă provocare sau oportunitate. Subliniați aspectele pozitive!

Concentrându-vă asupra lor vă va veni mai ușor să evitați pierderile. Studiile arată că, respectând aceste reguli, persoanele în vârstă au devenit mai mulțumite de viața lor, în ciuda pierderilor acumulate cu anii. Minimizarea aspectelor negative, acceptarea realității ce nu poate fi schimbată și folosirea experienței pentru stabilirea de obiective rezonabile aduc o atitudine pozitivă, cu impact asupra calității și lungimii vieții.

 
Mai multe articole despre:
fresh refresh