MENIU

5 lucruri pe care NU le ştiai despre INFIDELITATE. De ce înşelăm?

Monogamia nu face parte din bagajul genetic uman, însă societatea şi regulile impuse de acestea au făcut ca de-a lungul anilor, specia umană să devină monogamă şi, cel mai important, fidelă. 

Însă, oamenii înşeală. Atât femeile, cât şi bărbaţii calcă strâmb, chiar dacă sunt într-o relaţie stabilă. Şi totuşi... de ce înşelăm?

Iată câteva lucruri surprinzătoare pe care nu le știai despre infidelitate:

1. Este moștenită genetic

Te poți naște infidel, iar acest lucru l-au demonstrat chiar și cercetătorii, după ce au realizat studii. Potrivit specialiștilor, unele persoane care au o anumită mutație a genei receptoare responsabile de secreția de vasopresină, hormon sintetizat în hipotalamus, sunt mai predispuse să înşele decât cele care nu prezintă această mutație, se arată într-un studiu publicat în revista de specialitate "Evolution and Human Behavior".

2. Femeile înșală la fel de mult că bărbații

Un studiu al Universității Indiana arată că femeile și bărbații înșală la fel de mult, dar motivele pentru care o fac sunt diferite. Femeile înșală mai degrabă pentru satisfacție emoțională. Aventurile online, fără vreun contact fizic, sunt printre cele mai periculoase forme de infidelitate.

3. Bărbații cu voce groasă înșală cel mai des

O cercetare publicată în revista de specialitate "Behavioral Ecology" a demonstrat că bărbații cu voci mai groase sunt mai predispuși să însele decât cei cu voci mai subțiri.

4. Bărbații înșală cu femei pe care le cunosc

Infidelii nu agață femei la întâmplare în baruri. De fapt, mai bine de 60% dintre aventuri încep la locul de muncă. Asigura-te, deci, că partenerul tău se simte mai apropiat de ține decât de partenera lui de afaceri.

5. Bărbații infideli, predispuși la atac de cord

Un studiu al Universității din Florența arată că moartea care survine în timpul unei partide de sex este mai frecvența în cazurile în care bărbat este în pat cu amanta, decât cu partenera oficială.

 

Sursa

Mai multe articole despre:
relatii fidelitate monoigamie