MENIU

S-au modificat tarifele de parcare în București. De când intră în vigoare

Foto ilustrativ

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, joi, noul Regulament de parcare, care prevede un tarif unic de parcare de 5 lei/oră. De asemenea, vor exista abonamente zilnice și lunare de parcare.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL) anunţă joi că a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti noul Regulament de parcare, care prevede un tarif unic de parcare de 5 lei/oră. Regulamentul prevede şi un abonament zilnic de parcare de 30 lei şi un Abonament lunar de parcare de 500 lei. Riveranii vor plăti 50 lei lună şi vor putea să parcheze oriunde în apropierea case, informează News.ro.

După expirarea timpului rezervat pentru parcare, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăţi noi sau pentru eliberarea locului de parcare, a mai precizat Bujduveanu pe Facebook.

 

Potrivit lui Stelian Bujduveanu, proiectul a trecut în unanimitate.

”Creştem numărul locurilor de parcare! În interiorul inelului central şi în zona de Nord vom crea, în următorii doi ani, peste 80.000 de noi locuri de parcare. Cei care pachează neregulamentar vor fi amendaţi iar maşinile le vor fi ridicate. Maşinile electrice şi cele hibrid vor fi înregistrate digital în baza de date a Companiei Municipale, fără să mai fie nevoie de alte elemente de identificare montate pe vehicul (vigneta, ecuson etc)”, afirmă Bujduveanu.

El menţionează că administrarea corectă a locurilor de parcare a adus şi beneficii: Primăria Capitalei va încasa primele venituri - 10.000.000 lei - sub formă de dividende pentru anul 2022 de la Compania Municipală Parking Bucureşti (CMPB). Banii vor fi folosiţi pentru soluţii de Mobilitate în Bucureşti: reparaţii trotuare, străzi sau lucrări de sistematizare a traficului

 

Mai multe articole despre:
parcare bucuresti 5 lei parcarea tarif parcare