MENIU

5 alimente care te scapă de migrene

Cinci alimente care te scapă de migrene

O durere cumplită de cap poate fi tratată cu pastile sau cu remedii naturale care să îşi facă efectul rapid. Caută leacul pentru migrene în bucătaria ta pentru că există alimente care pot să ia durerea de cap cu mâna.

Stresul, viata agitata, orele putine de somn, schimbarile meteo, anumite mancaruri, toate pot declansa dureri de cap insotite de ameteli si senzatie de greta. Migrenele sunt mai mult decat simple dureri de cap si pot fi sacaitoare si obositoare. Le poti combate cu pilule sau le poti face sa dispara cu leacuri pe care le ai la indemana si prin bucatarie.

Daca despre ciocolata, produsele lactate, citrice, produsele prea grase sau prea sarate se spune ca pot declansa o migrena, exista si ingrediente care iti pot deveni aliat in lupta cu durerea care iti face viata amara.

1. Ardeii iuti

Mai multe studii subliniaza ca ingredientul care da iuteala ardeilor - capsaicina - ajuta in eliminarea durerilor, inclusiv a celor de cap. 

2.Cafeaua

Bauturile care contin cofeina sunt o sabie cu doua taisuri pentru cei care sufera de migrene. In timp ce pentru unii prea multa cafea aduce si o durere de cap de toata frumusetea, pentru altii o gura din aceasta bautura poate avea un efect miraculos. Cofeina duce la constrictia vaselor de sange ceea ce va scadea intensitatea durerii. In plus, cofeina ajuta in absorbtia medicamentelor si pentru ca este un stimulent pentru creier te va ajuta sa gandesti mai limpede in ceata dureroasa a migrenei.

Citeşte mai mult pe foodstory.ro.