MENIU

5 activități utile în călătoria dezvoltării personale (P)

5 activități utile în călătoria dezvoltării personale (P)

În ultimii ani, dezvoltarea personală a devenit una dintre temele de interes: se scriu o mulțime de cărți de self-help, se organizează tot felul de workshopuri și conferințe, inclusiv în social media circulă filmulețe despre cum putem deveni cea mai bună versiune a noastră. Subiectul mult discutat al dezvoltării personale are, fără doar și poate, un mare avantaj: bucurându-se de atâta popularitate, ne face să devenim conștienți de importanța investiției în noi.

Devenirea celei mai buni versiuni a noastre este o călătorie care se desfășoară pe tot parcursul vieții. ACUM este momentul cel mai potrivit în care putem să pornim în această călătorie. 

Dacă și tu ai decis că a venit timpul să investești în tine, te invităm să descoperi în continuare 5 activități care te vor ajuta să devii un om mai bun, un om în armonie cu el însuși:

1. Sportul

Despre beneficiile exercițiilor fizice pentru sănătate se știe, însă, pe lângă acestea, la fel de importante sunt și avantajele pe care sportul le are pentru starea noastră psihică, interioară. Astfel, dacă incluzi activitatea fizică regulată în viața ta, te vei bucura de următoarele beneficii:

- creșterea încrederii în sine
- depășirea stărilor de depresie și anxietate
- creșterea productivității și a puterii de concentrare

Indiferent că mergi la sală, alergi sau faci exerciții acasă, activitatea fizică eliberează endorfine și duce la producerea serotoninei - substanțele chimice din creier responsabile cu starea de bine. Astfel, sportul te ajută să treci mai ușor peste perioadele stresante: un antrenament de 30-60 de minute, efectuat de trei ori pe săptămână, este întotdeauna binevenit.

2. Odihna

Deși unele persoane sunt de părere că somnul reprezintă o pierdere de vreme, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Obiceiul de a te culca spre dimineață, în mod repetat, are consecințe negative asupra stării tale. Încearcă, așadar, să te bagi în pat până în ora 23:00 și să dormi cele 8 ore recomandate inclusiv de medici. 

3. Cititul

Pe lângă îmbogățirea vocabularului, cititul are multe alte avantaje, printre care: dezvoltarea creativității și a perspectivelor asupra lucrurilor din jurul nostru. În plus, citind cărți de dezvoltare personală, vei avea acces la informații care, puse în practică, se vor dovedi folositoare pe termen lung. Majoritatea autorilor din acest domeniu au trecut deja prin situațiile dificile cu care te confrunți și tu acum și, prin urmare, oferă sfaturi despre felul în care au reușit să le depășească. De aceea, propune-ți să citești cel puțin o carte pe lună. Subliniază ideile care ți se par importante și aplică-le - în timp, vei vedea că apar rezultate!

4. Călătoriile

Fiecare vacanță într-o altă țară te scoate din rutină și se poate transforma într-o experiență prin care poți evolua. Călătorind, vei cunoaște noi modele culturale și îți vei dezvolta abilitățile sociale. În plus, câteva zile petrecute departe de haosul cotidian te vor ajuta să te eliberezi de stres. 

5. Seminariile

Atât un workshop offline, cât și un seminar live influențează modul de gândire. Prin intermediul acestor evenimente, ai șansa de a întâlni experți sau influenceri și să-ți mărești, astfel, cercul de networking. Pe lângă asta, te vei afla într-o cameră cu mulți oameni care împart aceleași dorințe și convingeri ca și tine. Acest aspect contează, deoarece te va ajuta să realizezi că nu ești singurul interesat de evoluția personală și vei fi și mai motivat să o faci.

Cea mai bună metodă de a evolua este să ieși din zona de confort și să depui eforturi în direcția unde vrei să ajungi. Mulți dintre noi, simțindu-se confortabili cu rutina, se tem de schimbare. Evoluția, însă, este imposibilă când faci aceleași lucruri întotdeauna. De aceea, stabilește-ți obiective și practică activități noi care să te ajute să le atingi! În acest fel, călătoria ta către dezvoltarea personală va deveni mult mai simplă.