MENIU

400 de angajaţi ai Roşia Montana Gold Corporation au fost trimişi în şomaj tehnic

Angajaţii RMGC, în şomaj tehnic

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a trimis in somaj tehnic peste 400 din cei 500 de salariati, adica 80%, potrivit Agerpres.

Salariatii nu vor mai merge la serviciu, proiectul minier fiind momentan blocat, insa acestia vor primi totusi circa 75% din salariu.

Potrivit sursei citate, reprezentantii RMGC au anuntat ca angajatii care intra in somaj tehnic sunt cei care restaurau casele din zona protejata si cei care lucrau la galeria Catalina Monulesti, ce ar fi urmat sa fie deschisa in scop turistic.

Unii salariati de la RMGC sustin ca trimiterea in somaj a sute de persoane ar putea fi o presiune aupra autoritatilor locale si nationale, pentru ca oamenii ramasi fara un loc de munca ar putea participa la protestele anuntate in viitor.

In cazul in care, proiectul minier nu este aprobat pana la 1 aprilie, cei 400 de salariati isi vor pierde definitiv job-urile.

Pe de alta parte, noul ministru al Mediului, Attila Korodi, a declarat referitor la Rosia Montana, ca aceasta nu va fi o tema la Ministerul Mediului.

"Deja exista o procedura facuta in Parlament, o analiza care, dupa parerea mea, a fost foarte benefica. Exista un raport elocvent, eu cred ca nu Rosia Montana va fi tema la minister", a adaugat Attila Korodi.

Mai multe articole despre:
Roşia Montana