MENIU

4 morţi, între care și 3 copii, într-un incendiu devastator într-un imobil din nord-vestul Spaniei. Nu este exclusă o mână criminală! - VIDEO

Incendiu Vigo, Spania/ Profimedia

Un adult şi trei copii au murit în noaptea de marţi spre miercuri într-un incendiu devastator produs într-un imobil din Vigo, oraş situat în nord-vestul Spaniei. Anunțul a fost făcut de Carlos López, purtător de cuvânt al Primăriei din Vigo, modificând un bilanţ prezentat iniţial de către serviciile de urgenţă, care anunţau moartea a patru minori. Alte 9 persoane, dintre care 3 în stare gravă, sunt internate în spital. Autoritățile au declarat  trei zile de doliu oficial în oraş. Nu exte exclusă o mână criminală în spatele acestui incendiu.

Oficialul nu a dat însă detalii despre vârsta, sexul şi eventuala legătură de rudenie dintre victime, în pofida faptului că locuitori din imobil, martori citaţi de mai multe publicaţii spaniole, spun că este vorba despre o mamă şi trei dintre copiii săi, relatează AFP preluat de News.ro.

”Este posibil ca unele victime, atât morţi, cât şi răniţi, să fie fraţi sau surori”, a declarat AFP o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă.

Nouă răniţi au fost trimiși la spitale, dintre care trei se aflau în ”stare gravă”, au anunţat autorităţile locale. Între răniţii grav se află o fată în vârstă de opt ani.

Potrivit presei locale, printre răniți s-ar afla tatăl copiilor morţi şi sora acestora.

În imobilul în care a avut loc incendiul locuiau aproximativ 30 de persoane. Incendiul a ibucnit cu puţin înainte de ora locală 4.00 (5.00, ora României). Pompierii au sosit la fața locului la scurt timp după semnalarea incendiului și au putut, astfel, să salveze şi să evacueze victimele.

 

”Reacţia a fost imediată, dar principala problemă era fumul”, a declarat u oficial, catalogând sarcina pompierilor drept ”complexă”.

Potrivit unui fotograf AFP de la faţa locului, intrarea imobilului şi parterul au fost devastate de flăcări, care au atins şi ferestre de la etaje superioare.

Potrivit autorităţilor locale, cauzele acestei drame nu sunt cunoscute încă, însă presa evocă pista unui incendiu criminal declanşat de către un fost locuitor al imobilului. Poliţia nu a făcut până în prezent niciun comentariu pe această temă.

Această dramă are loc în contextul în care Spania a fost zguduită, la 1 octomrbie, de alt incendiu, extrem de devastator, în care 13 persoane au murit dimineaţa, într-o discotecă din Murcia (sud-est).